Így megyünk együtt New York-ba:)

    0

    Gyalog! És – egyelőre – elméletben! Kitaláltam ugyanis egy jó kis közös programot, amibe bárki be tud szállni, nem kell mást csinálni csak sétálni/túrázni*, és emailt küldeni. 7007 km gyalog. Na nem egy szuszra egyedül, hanem együtt sok kis etapból összerakva.

    Hogyan csatlakozhatsz a játékhoz?

    Nagyon egyszerűen:

    1. menj el sétálni/túrázni, és írd meg nekem, hogy hány km-t sétáltál (minimum 1 km, maximum nincs).
    2. séta közben fotózz le valamit, ami szép, vagy neked valami miatt fontos, és a fotót is csatold az emailedhez.

    Én majd vezetem a beküldött adatokat, és kiteszem a fotókat, és meglátjuk, mikor jutunk el New York-ig km-ekben számolva.

    Mi számít bele?

    Bármi: az is, ha a lakótelepi utcákon sétálsz 20 percet, az is, ha az El Camino-n mész végig, az is, ha reggel gyalog mész munkába, de az is, ha a kutyáddal sétálsz délután 1 órát, vagy a római városnézés alatt koptatod el a cipőd talpát (én például a múltkori európai túra alatt 5 nap alatt sétáltam az 5 nagyvárosban 45 km-t – az is beleszámítana), stb.

    Minden mini séta és giga túra beleszámít a játékba, annyi csak a lényeg, hogy legyen meg az 1 km/alkalom és legyen fotóval dokumentálva. (Azért csak 1 km a minimum, hogy tényleg bárki részt vehessen a játékban, 2 évestől 99 évesekig bárki és mindenki. Sok kicsi km is sokra megy!!!) Örülünk majd a nagy teljesítményeknek is, de tényleg az is jó, ha csak 20 percre mész el sétálni – minden számít!!!)

    Mit küldj és hova?

    • Név
    • Km – amit aznap megtettél
    • Helyszín – ahol aznap sétáltál/túráztál: csak úgy nagyjából: hogy mondjuk Margitsziget, Copacabana, túra a Börzsönyben, Jászapáti, végig az Oxford Streeten, stb.
    • Fotó – valami szépről, amit azalatt a séta/túra alatt láttál

    Az fontos lenne, hogy minden alkalomról legyen dokumentáció – tehát ha minden nap mész sétálni, akkor küldd át minden séta “adatait”, ez így jobban követhető, és motiváció szempontjából is jobb, mert mindig haladunk majd egy kicsit, ami inspiráló lehet mások számára is. Jobb lesz így, mintha nyár végén küldenél egy doksit, hogy “Szia, Gabi vagyok, 57 km”.

    Itt az oldalon is ki fogom majd rakni a képeiteket és teljesítményeiteket, és akkor szépen egy helyen meglesz minden, látjuk majd, hogy hol tartunk éppen.

    Hova küldjétek?

    A puffinseta(kukac)gmail(pont)com címre.

    Részletesebben a Szuper utazások blogomon olvashattok a projektről, ott láthattok pár „mintamenetet” is, plusz hasznos infókat a km-számlálásról pl. Kattintsatok át, hogy minden világos legyen, ott részletesen leírtam mindent.

    Szóval gyertek sokan, kezdődhet a séta, már majdnem Tihanynál járok, de még kell vagy 6997 km, hogy elérjünk New York-ba, úgyhogy hajrá!!!!!! Az már csak bónusz, hogy ha sokat sétálunk, akkor bátrabban falatozhatunk a sütikből is. Ennyi gasztro-vonatkozást tudtam találni:)

    PhotoGrid_1463934506062-600x600

    *Aki ismer, tudja, hogy nem vagyok egy nagy túrabajnok, de egyelőre sajnos futkározni nem tudok, és per pillanat bringázni sem, így maradt a séta, ami így még egy kicsit izgalmasabb is lesz talán – így jött az ötlet:)

    Előző cikkKalóriabomba reggelire: nutellás-epres kalács
    Következő cikkEpret csirkével? Naná!