Tavaszi rizses hús

0

Ez az a rizses hús, amit – szerintem – még azok is boldogan megesznek, akik egyébként nem szeretik a klasszikus rizses húst. Én legalábbis pont így voltam vele. A klasszikus magyaros verziót határozottan nem szeretem – és akkor még finoman fogalmaztam, de ebből nem tudtam eleget szedni, olyan jó volt.
tavaszi zoldseges rizses

Hozzávalók 4 főre:
2 fej lilahagyma
70-80 dkg csirkemellfilé
3 gerezd fokhagyma
10 dkg magyar vagy spanyol (szeletelt) kolbász
1 konzerv kukorica
1 nagyobb piros kaliforniai paprika
1-2 fej édesburgonya (elhagyható)
1 bögre rizs
só, bors
kevés olaj

petrezselyem

  1. Előkészítjük az alapanyagokat: a rizst leöblítjük, a csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk, a lilahagymát felaprítjuk. A kukoricakonzerv levét lecsepegtetjük, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk és felkockázzuk, a fokhagymagerezdeket meghámozva felaprítjuk. Az édesburgonyát meghámozva felkockázzuk, a kolbászt vékonyra szeleteljük (ha nem szeletelt) és félbevágjuk a szeleteket.
  2. A rizst megfőzzük, ha kész, félretesszük.
  3. A lilahagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk egy nagy serpenyőben/lábasban, majd hozzáadjuk a csirkemell kockákat, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a kolbász szeleteket, a kukoricát és a kaliforniai paprikát, és ráöntünk fél-1 dl vizet. Letakarva pároljuk kb. 10 percig, néha meg-megkeverve.
  4. Közben egy kis serpenyőben nagyon kevés olajon néhány perc alatt megpirítjuk az édesburgonya kockákat. Ha kész, ezt is, és a megfőtt rizst is hozzáadjuk a húsos lábas tartalmához, összeforgatjuk, majd pár percig együtt főzzük. Akkor jó, ha elfőtt a leve, és minden megpuhult. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

rizses hus

Előző cikkVaníliás csokis tekercs
Következő cikk9 éve Csak a Puffin ad erőt és mindent lebíró akaratot