Itt az ideje molnárkát sütni!

0

A molnárka a tökéletes szendvicsalap, amiből legalább olyan jó szendvicset készíthetünk, mint egy friss, puha fehér kenyérből. A croissant-ok, bagettek és cronutok előtti idők egyik nagy kedvence volt, ami még most, a modern péksütemények között is megállja a helyét. Húsvéti sonkával és tormával is isteni!

Finom, puha, vajas péksütemény, amit akár este is elkészíthetünk, biztos, hogy még másnap is puha marad. A kelt tésztákra jellemző szabályok itt is érvényesek: a lisztet szitáljuk át, a tej ne legyen forró, és tartsuk be a kelesztési időket. Formázásánál kétféle technikát alkalmazhatunk: készülhet úgy is, hogy a kör alakú tésztát két irányból feltekerjük, és a két tekercs találkozásánál összenyomkodjuk a tésztát, de ennél talán egyszerűbb az a megoldás, ha háromszög alakú tésztadarabokat tekerünk fel  a kifli formázásával ellentétes irányban, tehát a csúcstól tekerjük a hosszú oldal irányába, majd a végeket behajtjuk.

Ha nem szendvicset akarunk belőle készíteni, akkor szórhatunk a tésztájába mazsolát, aszalt barackot, aszalt áfonyát, ízesíthetjük egy pici őrölt fahéjjal is.

 

Régi kedvenc újratöltve: molnárka, a tökéletes szendvicsalap

Hozzávalók:

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 5 dkg cukor
  • 15 dkg natúr joghurt
  • 1,5 dl langyos tej
  • 8 dkg puha vaj
  • 1 db tojás

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

 Kattints tovább a teljes receptre >>>

Előző cikkKlasszikusok, ne kíméljetek!
Következő cikkKezdődhet a tavasz! Itt az idei első epres morzsasüti!