Nincs olyan, hogy nem sikerül!

0

Könnyű rákapni a házi péksüteményekre: illatosak, finomak, pontosan tudjuk, miből készülnek, és a családunk is nagyon hálás értük. Elég egy-két sikerélmény, és nincs megállás, jönnek a jobbnál jobb receptek, finomabbnál finomabb péksütemények. Amikor aztán már minden klasszikus formát és ízt kipróbáltunk, akkor jöhetnek a különleges formák és ízek.

Kelt tésztáról van szó, így itt is érdemes betartani a három főbb szabályt: ne legyen forró a tej, szitáljuk át a lisztet, és tartsuk be a kelesztési időket. A formázása egyszerű: a kinyújtott tésztalapot félbevágjuk, egyik felét megkenjük a töltelékkel, ráhelyezzük a másik lapot, majd csíkokra vágjuk és a töltött tésztacsíkokat megsodorjuk, és csiga alakban feltekerjük. Hibázni szinte lehetetlen, ha nem túl szabályos a tekercs, az sem gond, ez egy rusztikus külsejű péksütemény, amelynél a „nem tökéletes” élek egyáltalán nem rontanak az élményen.

A töltelék lehet mogyorókrém, vaníliakrém, kókuszos vagy fahéjas ízesítésű is, megtölthetjük lekvárral, de ízesíthetjük ezt a kakaós krémet reszelt marcipánnal, vagy akár narancs/citrom reszelt héjával is. Arra kell csak figyelni, hogy a töltelék ne legyen túl darabos, mert úgy nehezebb lesz a tésztacsíkokkal dolgozni.

Legyél te is pékkirálynő! Ezzel a tekerccsel könnyű lesz!

Hozzávalók kb. 8 db nagy tekercshez:

A tésztához:

  • 1 csomag Dr. Oetker Instant Élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 45 dkg liszt
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg vaj

A csokis töltelékhez:

  • 8 dkg vaj
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál víz
  • 3 evőkanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

A lekenéshez:

  • 1 db tojás

Kattints tovább a teljes receptre >>>

Előző cikkNyerő páros: csoki+vanília
Következő cikk10 perc munka + 50 perc sütés = tökéletes túrós kuglóf