Szeptember óta vártam, hogy végre megjelenjen a Süti vagy nem süti könyv és végre legálisan elkészíthessem ezt a sütit. Ez volt a nagy kedvencem, gyakorlatilag már akkor, amikor a nevét láttam, aztán meg a fotózáskor meg is kóstoltam és hozta is azt, amit vártam tőle, sőt, még többet. Hjaj, nagyon-nagyon finom!!! Kár, hogy nem az én ötletem:):) Köszi, Gerti!
Hozzávalók 6 db mini tortához (vagy egy kb. 24 cm átmérőjű tortához)
Az alaphoz:
- 20 dkg zabkeksz
- 10 dkg olvasztott vaj
A krémhez:
- 30 dkg mascarpone
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- 8 dkg porcukor
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tk. mézeskalács fűszer
- 1 narancs reszelt héja
- 2-3 dkg kandírozott narancshéj
- 2 dl hideg habtejszín
A tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé
- 1-2 dkg kandírozott narancshéj
1. A zabkekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Desszertgyűrűkbe nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a darált diót, a kandírozott narancsot és a narancshéjat.
3. A tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés krémhez forgatjuk.
4. A tejszínes mascarponét rákanalazzuk a kekszalapra, és visszatesszük a hűtőbe.
5. Tálaláskor étcsokoládét csorgatunk rá, és apróra vágott kandírozott narancsot szórunk a tetejére.