Téli mese cheesecake (narancsos-diós sajttorta)

0

Szeptember óta vártam, hogy végre megjelenjen a Süti vagy nem süti könyv és végre legálisan elkészíthessem ezt a sütit. Ez volt a nagy kedvencem, gyakorlatilag már akkor, amikor a nevét láttam, aztán meg a fotózáskor meg is kóstoltam és hozta is azt, amit vártam tőle, sőt, még többet. Hjaj, nagyon-nagyon finom!!! Kár, hogy nem az én ötletem:):) Köszi, Gerti!
3 (4)

Hozzávalók 6 db mini tortához (vagy egy kb. 24 cm átmérőjű tortához)

Az alaphoz:

  • 20 dkg zabkeksz
  • 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez:

  • 30 dkg mascarpone
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 8 dkg porcukor
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tk. mézeskalács fűszer
  • 1 narancs reszelt héja
  • 2-3 dkg kandírozott narancshéj
  • 2 dl hideg habtejszín

A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1-2 dkg kandírozott narancshéj

1. A zabkekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott vajjal. Desszertgyűrűkbe nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.

2. A mascarponét kikeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a darált diót, a kandírozott narancsot és a narancshéjat.

3. A tejszínt habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés krémhez forgatjuk.

4. A tejszínes mascarponét rákanalazzuk a kekszalapra, és visszatesszük a hűtőbe.

5. Tálaláskor étcsokoládét csorgatunk rá, és apróra vágott kandírozott narancsot szórunk a tetejére.

Előző cikk2015 három kedvenc sütije
Következő cikkGordon Ramsay szuperegyszerű brokkolikrémlevese