Főzök is, meg nem is – ebéd 10 perc alatt

0

Nem találtam fel semmi trükköt, csak kipróbáltam a Gourmetbox szolgáltatását. Nem tudom, hallottatok-e már róla, ez egy olyan cég, ami úgynevezett vacsoraboxokat szállít házhoz, ami azt jelenti, hogy jó minőségű alapanyagokból félig kész állapotban kapod meg az ételt, amit aztán te „véglegesítesz”. Ez így érthető? Na mindjárt mondom, hogy hogy is van ez és milyen volt.

Tehát. Tegyük fel, hogy tudsz és szeretsz is főzni és fontos neked, hogy jó minőségű ételeket egyél – ez eddig stimt. Tegyük fel, hogy tudsz és szeretsz is főzni, fontos, hogy tudd, mit eszel, csak éppen időd nincs túl sok hétköznapokon, és pont nem fér már bele a napodba a bevásárlás-főzés. Nem azt mondom, hogy minden nap, de mondjuk vannak ilyen napok. Igen, vannak. Még szuper tervezőmágus háziasszonyokkal is megesik, nemhogy velünk, földi halandókkal:) Tehát vannak ilyen napok, stimt. Tegyük fel, hogy szeretnél finom meleg ételt enni ezeken a napokon is, de már te is szégyelled, hogy a pizzafutár civilben is rád köszön a koripályán, meg különben is, a pizza nem is igazi meleg étel:) Ilyenkor jön jól egy nagymama egy ilyen vacsoraboxos megoldás, amit pont a fenti problémákra ad választ: jó minőségű ételt eszel, olyat kb., mint amit te is elkészítenél magadnak, csak éppen megpsórolod a bevásárlás-főzésre fordított nem kevés időt.

Igazából nem boxot kapsz, hanem zsákot, szép, felcímkézett, allergéneket is megjelölő zsákot, amiben ott lapulnak tasakokba csomagolva az alapanyagok. Pontosan kimérve, félig készen. (Itt jegyzem meg, hogy ilyen helyzetekben értékelődik fel egy olló szerepe:) de komolyan, olló nélkül rá se nézzetek a zsákocskákra. Olló nuku = éhen maradsz:)

Tehát megkapod a csomagod, kicsomagolsz mindent, átfutod a honlapon lévő receptkártyát, vagy ha több időd van, akkor a videót is, és kb. 10 perc alatt kész is vagy. Minden elő van készítve. A tortilla felcsíkozva, a sajt feldarabolva, a zöldségek előfőzve, stb. A receptkártyán rajta van minden: hogy milyen kiegészítők kellenek (pl. serpenyő, só, stb.), hogy hogy kell elkészíteni, sőt még tápanyagadatok is vannak, szóval elég komplett kis kártya jár az ételekhez, ha ez alapján nem sikerül összerakni a képeken bemutatott ételt, akkor nagy a baj:)

Jól van kitalálva ez az egész, mert nem nagyon lehet hibázni és tényleg van sikerélmény a végén. Nem kell aggódni, hogy te esetleg nem tudod olyan szépre szeletelni a húst/sajtot/répát, stb, ha követed az egyszerű lépéseket, akkor tényleg az lesz a tányérodon, amit a guszta képek ígérnek. Na jó-jó, de finom-e. Igen, finom volt minden, amit kóstoltam és nagyon kiadós adagok voltak, a desszertből egyenesen óriási adag készült, úgyhogy nagyon elégedetten zártam a tesztelést, teljesen meggyőző volt. Azt sem bánnám, ha minden nap idevarázsolnának egy-egy ilyen fogást. Isten bizony hasznosan tölteném el az így felszabaduló időt:)

És akkor jöjjenek a képek, aztán ha megnéztétek, nézzetek körül itt, a honlapjukon is, érdemes. Nagyon igényes a honlap, egyszerű egyébként a rendelési folyamat is és nagyon készséges a csapat is. Egyelőre Budapesten van csak kiszállítás, de reméljük, előbb-utóbb vidékre is fognak majd hozni csomagocskákat:)

Most az alábbiakat kóstoltam:

Chili con carne sushi rizzsel és tortillachips-szel

IMG_20151212_124835

(a tortillat még ezután pirítottam meg:)

IMG_20151212_130244

Sült diós kecskesajt sárgarépapürével és vajas brokkolival

IMG_20151213_123348

IMG_20151213_123612

IMG_20151213_124705

És naná, hogy kipróbáltam egy desszertet is:) Csokoládémousse erdei gyümölcsökkel

IMG_20151213_130915

IMG_20151213_133828

 

Előző cikkA tökéletes keksz tízóraira – amerikai csokis keksz
Következő cikkSzaloncukor vakteszt