No kávé az nincs benne, úgyhogy ilyen értelemben nem tiramisu, meg nyers tojás és mascarpone sem, érzem én, hogy távolodunk erősen a tiramisu intézményétől, de ez is réteges, áztatós-babapiskótás, szóval ennyi hasonlóság meg igenis van. A pohárkrém nem a kedvenc gasztroszavam, így végül nyert a tiramisu, úgyis az íz az úr.
Hozzávalók:
20 dkg tejföl
1 db citrom leve
3 dl habtejszín
1 db citrom reszelt héja
3 evőkanál (elhagyható) kókuszreszelék
3-4 evőkanál porcukor
8 evőkanál limoncello
20 dkg babapiskóta
- A tejfölt kikeverjük a porcukorral és a reszelt citromhéjjal.
- A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a cukros-citromos tejföllel, majd végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket is.
- A babapiskótát kisebb – a tálaló poharaknak megfelelő méretű – darabokra törjük.
- Egy lapos edénybe öntjük a citrom levét és a limoncellót. A poharak aljára kis adag krémet kanalazunk, majd a limoncellós citromlében pár pillanatra megmártott babapiskóta darabokat a krémre helyezzük, és tovább folytatjuk a rétegezést egészen a pohár tetejéig úgy, hogy legfelül krémmel zárjuk a sort.
- A kész pohárkrémeket néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálaláskor kókuszreszelékkel szórjuk meg.