Áfonyás-szedres süti

0

Egyszerű, gyors, finom, gyümölcsös. Nagyjából ennyit tud, piknikre, kirándulásra is magatokkal vihetitek. Apropó, piknik. Piknikezni csak akkor menjetek, ha van egy Mrs. Liptonotok, aki jól előkészít mindent és nektek csak a csecse kis piknikkosarat kell elegánsan magatokkal vinnetek. Ha nincs ilyen kis ügyes szakácsnőtök, akkor meg minimum két másik családdal/barátokkal bandázzatok, mindenki hoz kétféle ételt és kezdődhet is a móka. Ha csak a minicsaláddal mentek, akkor a piknik beceneve szívás lesz:) Mert ugyebár 1 muffinnal csak nem szúrod ki a piknikkosár „szemét”. Ha már nekiindultok, akkor megadod a módját és készülsz sóssal, édessel, aprósütivel, kencével, házi péksütivel és miegymással és mire mindez kész, kb. annyi kraft marad benned, hogy fáradtan lezuttyanj a kockás pokrócra, miközben azon gondolkodsz vadul, ki találta ki ezt az egész piknikezést. Úgyhogy gyűjtsetek csapatot és osszátok le a lapokat – ez a piknikezés 101-ja.

Na de lássuk ezt a sütit, amit édes-felelősként be is vállalhatsz akár.

afonyas szedres suti 570

Hozzávalók egy 20×20-as méretű tepsihez:

9 dkg puha vaj
9 dkg natúr joghurt
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
2 tojás
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
15 dkg szeder és áfonya vegyesen

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a joghurtot, és alaposan összekeverjük.
2. Hozzászitáljuk a sütőporral elegyített lisztet, és összekeverjük.
3. Az áfonyát és a szedret megmossuk, lecsepegtetjük és a masszához adjuk, óvatosan összeforgatjuk.
4. A tésztát sütőpapírral bélelt 20×20-as tepsibe egyengetjük és 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.

suti 02

Előző cikkKörtés-fahéjas porridge/zabkása
Következő cikkÉtelfotózás telefonnal