Bounty-jégkrém

0

A Magnum is szuper volt, de ha lehet, ezt talán még boldogabban ettem, még akkor is, amikor egyébként fagyistopot rendeltem el magamnak, hogy ne fájduljon meg a torkom megint. Aztán végül jégkrémet is ettem és a torkom sem fájdult meg, szóval nevezhetném win-win jégkrémnek is, de maradjunk a Bounty-nál, mert egyébként ahhoz hasonló az élmény. Mi nem élünk tejcsokival, de gyanítom, hogy azzal is elég jó lehet.

bounty 23

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
300 ml habtejszín vagy kókusztejszín (én ALPRO márkájút használok)
50 g cukor
1 evőkanál kukoricaliszt
3 evőkanál kókuszreszelék

A bevonathoz:
10-15 dkg étcsokoládé
kókuszreszelék

1. A tejszínből fél dl-t egy pohárba öntünk, hozzáadjuk a kukoricalisztet és csomómentesre keverjük.

2. A többi tejszínt lábasba öntjük a cukorral együtt és közepes lángon melegíteni kezdjük. Ha már kezd forrni, hozzáadjuk a kukoricaliszttel kikevert maradék tejszínt és kevergetve főzzük 10-12 percig, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, jól elkeverjük és további 5 percig főzzük. Ha besűrűsödött, elzárjuk alatta a tüzet és hűlni hagyjuk.

3. Ha teljesen kihűlt (csak akkor!), műanyagdobozba zárjuk és mélyhűtőbe tesszük. 2-3 óránként beleturmixolunk (összesen 3x), majd pálcikás jégkrémformába egyengetjük és hagyjuk megfagyni.

4. Ha megfagyott, jöhet a csokibevonat. Az étcsokit megolvasztjuk (vízgőz felett, kislábasban, ki hogy szereti), majd egy hosszú, de mély bögrébe öntjük a csokit, amibe a jégkrém is belefér.

6. Ekkor kell egy kicsit koncentrálni: elővesszük a jégkrémeket a mélyhűtőből és gyors mozdulattal belemártjuk az olvasztott csokiba – lehetőleg úgy, hogy minél jobban fedje a csoki a jégkrémet, és azonnal megszórjuk a kókuszreszelékkel. Jó gyorsan kell dolgozni, mert azonnal megdermed. Lehet, hogy az első még nem lesz tökéletes, lehet, hogy a második sem, de persze az íze attól még ugyanolyan klassz és idővel úgyis ügyesebbek leszünk és egyre szebb lesz a csokibevonat is.


Ha keresnél a facebookon, itt találsz

A jégkrémforma innen van.

bounty fekvo

Előző cikkMagnum házilag
Következő cikkMálnás trifle és gasztroálmok, amik valóra válnak