Végre itt a friss málna!!! Márpedig ha van friss málna, akkor van friss málnás süti is. Íme. Mandulával, hogy teljes legyen a boldogság.
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
14 dkg puha vaj
8 dkg cukor
2 db tojás
14 dkg darált mandula
13 dkg búzaliszt
fél tasak sütőpor
20 dkg málna
4 evőkanál szeletelt mandula
1. A vajat kikeverjük a tojásokkal és a cukorral. A darált mandulát, a lisztet és a sütőport egy tálban elkeverjük, majd a tojásos keverékhez adjuk és összekeverjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy 18 cm átmérőjű tortaformát.
3. A málnát megmossuk és lecsepegtetjük. A tészta felét a tortaformába egyengetjük, rászórjuk a málnát, majd rákanalazzuk a maradék tésztát, úgy, hogy lehetőleg mindenhol fedje a málnát. Megszórjuk a tetejét szeletelt mandulával és sütőbe toljuk kb. 40-45 percre.