Mit is eszünk valójában?

    0

    Hát ez az! Úgy valójában valójában. Nem csak blog és facebook publikusan, hanem igaziból. Mert, hogy én nem eszek meg 5 túrógombóc után egy egész túró rudi tortát az tuti. Pedig mindkettőt imádom és könnyen lehet, hogy egy napon belül láthatjátok a fotóikat a facebook oldalamon vagy itt, a blogon, de ez még nem jelenti azt, hogy én aznap konkrétan azt és csak azt eszem.  Ahogy 3 salátás fotó mellveregetős posztolása után is megesik, hogy egyébként még lecsúszik egy fél tábla csoki is, csak arról épp nem posztolok sehol. A sutyievésekkel, késő esti nisinasi sessionökkel ritkán dicsekszünk na. És akkor a csúnyán fotózható ételekről még nem is beszéltünk.

    Nem csoda, hogy az egyik leggyakoribb kérdés, amit – mint blogger – kapok, hogy „ti csak édességet esztek egyébként?” A válasz mindig az, hogy nem, nem csak édességet eszünk. Na de akkor mit? Mit eszünk? Nem csak én, hanem Ti is? Pár éve több hónapon keresztül minden egyes nap megbeszéltük a facebookon, hogy „mit eszünk ma”, szóval tudom én, hogy titeket is érdekel – nem feltétlenül azért, mert olyan érdekes az, hogy én konkrétan mit eszek, hanem mert ötletet lehet meríteni egymás napi menüiből, úgyhogy éreztem én ezt már akkor is, de valahogy soha nem volt meg a keret hozzá, hogy ezt hogy beszéljük meg tartósan, használható módon. Na de most!

    Ági, aki az Instagramon bevezette a „#mutimiteszel” hashtaget („rovatot”), nemrég kitalálta, hogy megmutatja, mit eszik valójában. #mutimiteszel_valójában. Tök jól megfogalmazta: „A felét sem eszem meg azoknak, amit postolok, de a dupláját megeszem annak, amit nem postolok.” Tényleg így van és ahogy elnéztem az ő tapasztalatait, rájöttem, hogy nekem is ez kell. Megmutatom, mit eszek. Egyrészt hogy lássátok, hogy nem csak brownie-tól csokitortáig élek, másrészt azért, hogy én is lássam. Mert – ahogy Ági is elmondta – azzal, hogy az ember mindent, de tényleg mindent megmutat, jobban odafigyel arra, hogy mit eszik. Érted. Élő lelkiismeretet teremtett magának és most én is.

    Ha tehát érdekel, hogy nálam hogy alakul 1-1 nap étrendje, vagy csak simán ötleteket merítenél, akkor gyere.

    • instagramon Dokika30 néven megtalálsz
    • igyekszem majd kirakni minden nap az előző napi kollekciót a facebookra is
    • és hetente egyszer lesz egy nagy összesítő itt a blogon is.

    Aztán ha van kedvetek, küldjetek ti is fotókat, vagy csak írjátok majd meg kommentben, hogy mi mindent ettetek aznap, biztos vagyok benne, hogy megint sokan fognak örülni a sok klassz ötletnek.

    Ja, és ha nem láttátok volna, akkor most szólok, hogy közben indítottam egy másik blogot is, hogy ne itt zavarjalak össze titeket kedves szénhidrátikertesóim. Tehát a himihumi egészségesebb ételekkel és a futással és egyéb sportokkal való barátkozásom kalandjairól ezentúl a Funky Diet nevű blogon és facebook oldalán olvashattok majd. (Lesznek ott szerzőtársaim is, meg van sok ötletem is, szóval jó lesz ott is, gyertek!.) Minden bűnös sütis-édességes téma pedig továbbra is marad itt.

    foto2

    Előző cikkEpres csokigolyó
    Következő cikkGyümölcsös zabkása sütve