Nagy levegő, úgy vigyázzatok, hogy már a hozzávalók mennyiségének olvasása hizlal:) De hát ilyen ez az édességesdi: ha ütőset akarsz, akkor oda kell tenni magad és nem bohóckodhatsz himihumi light-os desszertekkel. Márpedig ez igazi nehézbombázó. Csak Te nem leszel az, ha megeszed az egészet:) Mármint bombázó. Nehéznek nehéz leszel, az tuti:)
Hozzávalók 26 cm átmérőjű tortaformához (vagy 2 db 18-cm-eshez):
A tésztához:
225 g vaj
150 g cukor
6 db tojás
200 g étcsoki
100 g Nutella
50 g darált mandula
130 g liszt
100 g málna (mirelit, kiolvasztva)
A Nutellás krémhez – ez duplázható is:)
125 g vaj
90 g porcukor
4 evőkanál Nutella
fél dl tejföl
100 g étcsokoládé
A tetejére:
5-10 dkg sótlan mogyoró apróra vágva
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű (szilikon) tortaformát. A tésztához való 200 g csokit megolvasztjuk, majd félretesszük hűlni. A málnát kiolvasztjuk és lecsepegtetjük.
2. A vajat megolvasztjuk és kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és összekeverjük. Hozzáadjuk a Nutellát és az olvasztott csokit és jól elkeverjük.
3. Jöhet a liszt és a darált mandula, azokat is elkeverjük benne és a kész masszát a tortaformába öntjük. Beleszórjuk a málnát és sütőbe toljuk. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba) és hagyjuk kihűlni.
4. Míg hűl a torta, elkészítjük a krémet: a 100 g csokit megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a Nutellát, a tejfölt és az olvadt csokoládét és alaposan összekeverjük. A krémet minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
5. Ha kihűlt a sütemény és a krém is megdermedt egy picit, akkor összeállítjuk a tortát: a tortát félbevágjuk, az alsó lapot megkenjük a Nutellás-csokis krém 2/3-ával, ráhelyezzük a másik lapot és a tetejére rákenjük a maradék krémet.
6. Apróra vágott sótlan mogyoróval megszórjuk, hogy még szebb legyen:)
Ez pedig itt a facebook oldalam, ha esetleg keresnéd.
Ez volt a Segítsütim egyébként, csak kicsit átszerkesztettem, hogy ne áztassa el a mirelit málna, meg hogy még durvább legyen a krémes rész.