Tudom, mit eszel holnap ebédre: sült csirkét!

0

Feltéve, hogy valami finomat akarsz és szereted a csirkét. Mert ez így együtt nagyon jó. Nálunk úgy jött ki a lépés, hogy az egészet Laci készítette el, úgyhogy nyugodtan delegálhatjátok ti is a munkát. Ha más csinálja, még jobban fog esni:)

sult csirke

Hozzávalók:
1 db konyhakész egész csirke
1 db citrom
só, bors
5 dkg vaj
oregánó
olívaolaj
fél kg sárgarépa
fél kg krumpli (vagy több)
fél kg zöldborsó

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverés) és előkészítünk egy nagy, mély tepsit.

2. A csirkét alaposan megmossuk, beletöltjük a félbevágott citromot és a tepsibe helyezzük (úgy, hogy a melle legyen felül).
3. A répát és a krumplit meghámozzuk és feldaraboljuk.
4. Az olvasztott vajban elkeverjük a sót, borsot és oregánót és alaposan bekenjük vele a csirkét.
5. A répát és a krumplit a csirke mellé szórjuk, sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk olívaolajjal. Félidőben hozzáadjuk a borsót is.

6. Sütőbe toljuk és összesen kb. 80-90 percig sütjük, 20-25 percenként megforgatva a csirkét, hogy minden oldala megpiruljon.

 

Ez pedig itt a facebook oldalam – ha keresnéd.

Előző cikkTúró rudi torta poharasan, gyümölcsökkel
Következő cikkTúrógombóc 20 perc alatt