Citromos bundás kalács

0

Ráérős, mert nem 2 perc az elkészítése, de nagyon megéri. Nálunk legalábbis hétvégén nagyon jó kis reggeli kerekedett belőle. És semmi extra nem kell hozzá, csak a szalámis szendvics elkészítésénél egy picit több idő.

citromos kalacs szilvaval allo

Hozzávalók:
6-8 szelet kalács
2 db tojás
100 ml tej
1 citrom reszelt héja
4 evőkanál cukor

1 (púpozott) evőkanál vaj
fél kg szilva

A sütéshez: kevés vaj

 

1. A szilvát megmossuk, félbevágjuk, magját eltávolítjuk.

2. Egy lábasban megolvasztunk 1 evőkanál vajat, majd rászórunk 2 evőkanál cukrot és közepes lángon melegítjük, míg a cukor megolvad, kezd karamellizálódni. Ekkor belerakjuk a szilvát és 5-6 percig pároljuk. A szilva megpuhul és levet ereszt. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről.

3. A tojást elkeverjük a tejjel, a citromhéjjal és a maradék 2 evőkanál cukorral. A kalács szeleteket megmártjuk benne és lecsepegtetjük – úgy, ahogy a bundás kenyérnél szoktuk.

4. Egy serpenyőben egy pici vajat felforrósítunk és közepes lángon, figyelve, hogy ne égjen meg, megsütjük benne a kalácsokat – mindkét oldalukat (nem bő olajban, csak kicsike vajon).

5. A kisült bundás kalácsokat a szirupos szilvával tálaljuk.

 

Ha keresnél a facebookon, itt találsz

citromos kalacs szilvaval fekvo

 

A recept egyébként a Good Foodból jött.

Előző cikkJópofa kekszek
Következő cikkZserbós kekszek