Édes-savanyú csirke

0

A múlt hét egyik kedvence. Persze ha az alapanyagokat önmagukban is nagyon szereted, akkor nagy baj már nem lehet a végeredménnyel sem – ez itt is várható volt. A kesudiót kár kihagyni, így, vele együtt az igazi!

edes savanyu csirke allo_570

Hozzávalók:
1 kg csirkemell filé
2 db kápia paprika
3 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
5-6 szelet ananász
6 evőkanál (házi) ketchup
10 dkg sózott kesudió
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors

1. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát és az ananászt felkockázzuk, a csirkemell filét megmossuk és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk.

2. Az olívaolajat felhevítjük egy nagy serpenyőben, majd megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Hozzáadjuk a csirkemell kockákat és fehéredésig sütjük.

3. Ha a hús kifehéredett, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát és az ananászt, sózzuk, borsozzuk és felöntjük 1 dl vízzel. Letakarva pároljuk kb. 10 percig, majd hozzáadjuk a zöldborsót és a ketchupot, összeforgatjuk és további kb. 15 percig főzzük, meg-megkevergetve.

4. Ha puha a hús és elfőtt a leve, beleszórjuk a kesudiót, összeforgatjuk és így tálaljuk.

 

Ez itt a facebook oldalam, ha keresnéd. A recepthez az ihlet pedig egy Good Foodból jött.

edes savanyu csirke fekvo_570

Előző cikkMediterrán ebéd
Következő cikkTejmentes reggelik