Nálunk legalábbis mindig előkerül a nagy nyári mókázós hétvégéken. Hihetetlenül egyszerű összeállítani az alábbi gofri recept alapján, aztán meg jó kis közös program a sütögetés, mindenki jön az újabb adagért és úgy díszíti fel magának a saját gofriját, ahogy akarja.
Olyan még nem volt, hogy maradt volna belőle. Ha véletlenül mégsem fogy el a tészta, akkor 1-2 napig eláll hűtőben és lehet még reggelire, vacsorára is sütni belőle. Eperrel, banánnal, málnával, barackkal, áfonyával, ribizlivel a legfinomabb.
Házi gofri alaprecept
Ősrégi recept, ha van mérleg, mérjétek ki, de ha egy hegyi faluban vagytok, ahol a vágódeszka is csak egy kopott parkettalap („been there, done that”:) és mérlegről még a szomszéd sem hallott, akkor jól jön a bögrés gofri verzió is.
Hozzávalók kb. 16 db-hoz:
1 db 2 dl-es bögre/pohár
3 db tojás
10 dkg vaj (fél bögre)
10 dkg cukor (fél bögre)
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej (2,5 bögre)
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
40 dkg búzaliszt (3,5 bögre)
1. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet és a reszelt citromhéjat és összekeverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és csomómentesre keverjük.
3. Gofrisütőben kisütjük.
Ehetjük pucin is, de mehet rá bátran nutella, lekvár, tejszínhab, na és persze friss gyümölcsök.
Ilyen és ehhez hasonló jó dolgok vannak a facebookon is, itt találod az oldalamat, ha keresnéd:)
Es akkor bogrevel hogyan?
jah, tényleg nem jelent meg mellette a bögrés. elvileg most látszik már..