A nyári bulik sztárja – gofri házilag

2

Nálunk legalábbis mindig előkerül a nagy nyári mókázós hétvégéken. Hihetetlenül egyszerű összeállítani az alábbi gofri recept alapján, aztán meg jó kis közös program a sütögetés, mindenki jön az újabb adagért és úgy díszíti fel magának a saját gofriját, ahogy akarja.

Olyan még nem volt, hogy maradt volna belőle. Ha véletlenül mégsem fogy el a tészta, akkor 1-2 napig eláll hűtőben és lehet még reggelire, vacsorára is sütni belőle. Eperrel, banánnal, málnával, barackkal, áfonyával, ribizlivel a legfinomabb.

Házi gofri alaprecept

Ősrégi recept, ha van mérleg, mérjétek ki, de ha egy hegyi faluban vagytok, ahol a vágódeszka is csak egy kopott parkettalap („been there, done that”:) és mérlegről még a szomszéd sem hallott, akkor jól jön a bögrés gofri verzió is.

gofri házilag a legfinomabb

Hozzávalók kb. 16 db-hoz:

1 db 2 dl-es bögre/pohár

3 db tojás
10 dkg vaj (fél bögre)
10 dkg cukor (fél bögre)
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej (2,5 bögre)
1 citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
40 dkg búzaliszt (3,5 bögre)

1. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tejet és a reszelt citromhéjat és összekeverjük.

2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és csomómentesre keverjük.

3. Gofrisütőben kisütjük.

Ehetjük pucin is, de mehet rá bátran nutella, lekvár, tejszínhab, na és persze friss gyümölcsök.

Ilyen és ehhez hasonló jó dolgok vannak a facebookon is, itt találod az oldalamat, ha keresnéd:) 

gofri alaprecept alapján

gofri tejszínhabbal és gyümölcsökkel

Előző cikkJáték – ételhez a rágót, avagy mi is az a rágósommelier:)
Következő cikkKét legyet egy csapásra: cider granita

2 HOZZÁSZÓLÁS