És cukor nélkül. Mármint kristálycukor nélkül. Mert nyírfacukor azért van benne. De liszt tényleg nincs egy gramm sem. Szerintem magában a legjobb, de egyesek tejszínhabbal „könnyítettek” rajta és egyesek persze ezt meg is tehetik, mert meg sem kottyan nekik:)
És éljen sokáig Noémi, aki a családi kedvenc receptet elküldte nekem.
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
110 g puha vaj
2 db tojás
50 g nyírfacukor
100 g csokoládé (lehet ét és tej vegyesen, de én legtöbbször csak étcsokit használok)
25 g kakaópor
1 kisebb narancs reszelt héja – elhagyható, de így a legjobb!
50 g darált dió
1, A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokit és kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, félretesszük hűlni.
2. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a narancs reszelt héjával, majd a csokis keverékhez adjuk és elkeverjük.
3. Utolsóként hozzáadjuk a kakaóport és a darált diót és az így kapott masszát a tortaformába öntjük.
4. 180 fokon 25-30 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.
És ha keresnél a facebookon, itt találsz.
Hú ez nagyon jól hangzik. Viszont én nem szeretem a diót. Szerinted milyen maggal lehetne még helyettesíteni?
Szerintem a mandula is jó.