Nigella falatozója – Játékkal!

2

letöltés

Évekig nem kerestem Nigella könyveit, amikor meg kerestem, akkor meg már sajnos épp nem lehetett kapni. Aztán most újra piacra dobták az összes eddig magyarul megjelent könyvét, és hát nem mondom, hogy nem örültem. Pár évvel ezelőtt mindenki Nigellától volt oda, én meg nem ismertem annyira, szóval kíváncsi voltam, mi van a nagy könyvekben.

Itt van egyből a Nigella falatozója. Hihetetlen, de 2001-ben jelent meg először angolul. Még 20 éves is alig voltam, kis kósza egyetemista, eszem ágában nem volt sütni, főzni meg pláne nem, Nigella meg már akkor kiadta ezt a könyvet. Mintha ezer éve lett volna, hm? Csoda, hogy szépek a képek, vagy hogy egyáltalán vannak benne képek. Mert van benne sok. Ami szerintem fontos, mert az igenis kell egy jó szakácskönyvhöz.

Maga a könyv az azonos című műsorának receptjeit, plusz néhány extrát is tartalmaz, olyan címszavak alatt, mint pl: reggeli egész nap, buli van!, csak lazán!, hétvégi lakoma, stb, stb. A receptbevezetők jó hosszúak, mindenhez van valami sztori – gondolom, erről 10 könyv után szépen lassan minden szerző leszokik:), cserébe a receptleírások is alaposak, néha kifejezetten hosszúak. Ezektől a két oldalas receptektől könnyű megijedni, de nem kell, mert legtöbbször nem bonyolultak, csak nagyon részletes a leírás. De tényleg.

A receptek egyébként egyszerűek, többnyire hétköznapi alapanyagokból elkészíthetők, és bár van benne jó pár klasszik alaprecept is, vannak olyanok is bőven, amelyek még talán egy régi motorost is inspirálhatnak. Ja, és határozottan nem csak sütik vannak benne, sőt. Egész kevés édesség szerepel benne.

Nigella Lawson: Nigella falatozója
Szukits Könyvkiadó
2005
255 oldal

És akkor jöhet a JÁTÉK!:

Egy szerencsés meg is nyerheti ezt a könyvet, hála a Szukits Kiadónak. Két kérdéskére kell válaszolni:

1. Írj egy receptet, ami szerepel a Nigella falatozója ajánlójában a www.nigellakonyvek.hu oldalon, ahol egyébként bele is tudtok lapozni a könyvbe!

2. Írd meg, hogy idén mit szerettél legjobban a Puffinon?

A válaszokat a puffinjatek(kukac)gmail(pont)com címre várjuk, október 17. éjfélig.  Eredményhirdetés 18-án. Ez a bejegyzés fog frissülni a nyertes nevével, de majd a facebookon is szólok, hogy ki nyert.

UPDATE: a nyertes Deák-Tóth Tünde!! Gratulálok!

 

Előző cikkFehér csokis pöfeteg
Következő cikkBanános túró rudi krém

2 HOZZÁSZÓLÁS