Szilvaszezonban szilvalevest. Hidegen a legjobb, kis szilvadarabokkal. Vagy esetleg pirított kalácskockákkal.
Hozzávalók:
60 dkg szilva
2 ek cukor
1 ek keményítő
1 db kisebb citrom
pici darab fahéjrúd
8 db szegfűszeg
1,2 liter víz
1 dl tejszín
1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk.
2. A cukrot a vízbe öntjük és egy nagyobb fazékban feltesszük főni.
3. Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom héját, és egy pohárka vízben elkeverve a keményítőt.
4. Kb. 5 perc elteltével hozzáadjuk a szilvát, majd 10 perc főzés után kivesszük a fahéjdarabot, a szegfűszeget és a citromhéjakat és végül hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük és hűlni hagyjuk.
Köszönet a receptért Laci anyukájának:)