Fahéjas szilvaleves

0

Szilvaszezonban szilvalevest. Hidegen a legjobb, kis szilvadarabokkal. Vagy esetleg pirított kalácskockákkal.

szilvaleves

Hozzávalók:
60 dkg szilva
2 ek cukor
1 ek keményítő
1 db kisebb citrom
pici darab fahéjrúd
8 db szegfűszeg
1,2 liter víz
1 dl tejszín

1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és feldaraboljuk.

2. A cukrot a vízbe öntjük és egy nagyobb fazékban feltesszük főni.

3. Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citrom héját, és egy pohárka vízben elkeverve a keményítőt.

4. Kb. 5 perc elteltével hozzáadjuk a szilvát, majd 10 perc főzés után kivesszük a fahéjdarabot, a szegfűszeget és a citromhéjakat és végül hozzáadjuk a tejszínt, elkeverjük és hűlni hagyjuk.

szilvaleves_fekvo

 

Köszönet a receptért Laci anyukájának:)

Előző cikkMadártej
Következő cikkFehér csokis pöfeteg