Padlizsán és csicseriborsó

0

Miközben a családon belül egyesek jóízűen belapátolhatnak szinte bármit büntetlenül, addig itt, a szopósorompó vadabbik oldalán csak nagyokat nyelünk és próbálunk jópofát vágni ehhez és megbarátkozni a salátákkal, az alacsony(abb)szénhidrát, glutén és élvezettartalmú ételekkel is. Nem mindig könnyű, de van, amikor egész jó dolgok sülnek ki belőle. Ez például igen jó volt. Annyira nem bántam, hogy nem kellett osztozkodni, csak Brúnóval:)

Hozzávalók:
1 db padlizsán
1 üveg – kb 250 g csicseriborsó
1 fej lilahagyma
2 gerezd fokhagyma

1 citrom
1 tk fűszerpaprika
1 tk őrölt római kömény
1 tk koriander (ha van friss, akkor az még jobb)
1 ek méz
olívaolaj

1. A padlizsánt megmossuk, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk és besózva állni hagyjuk 20 percig. Ha lejárt az idő, leöblítjük és sütőpapíros tepsire rakjuk. Olívaolajjal meglocsoljuk és 200 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha kész, kockákra vágjuk.
2. A lilahagymát apróra vágjuk, a koriandert mozsárban porrá őröljük, a fokhagymát lereszeljük, a csicseriborsót lecsepegtetjük.
3. Egy nagyobb tálba öntjük a csicserit, a lilahagymát, a felkockázott padlizsánt és meglocsoljuk olívaolajjal.
4. A dresszinghez összekeverjük a mézet a római köménnyel, a fűszerpaprikával, a citrom levével, 4-5 evőkanál olívaolajjal és a korianderrel.
5. A dresszinget a salátára öntjük, átforgatjuk, ha kell még csöppet sózzuk és kész is.

Innen a recept, szó szerint szinte.

Előző cikkSzilvás citromtorta
Következő cikkParadicsomos galette