Kakaós-szilvás alapsüti

4

Külön kérésre az egyszerű, gyors sütirovat is folyamatosan frissül. Ez például pompás kis kora őszi tétel eredetileg cukorral, liszttel, szokásos módon, de megcsináltam mindenmentesen is, leírom, hátha kell valakinek – igen, tudom, hogy kell – de azért úgy egész más. Finom úgyis, de az állaga nem ugyanaz. Ha fejre állok, akkor se. Így aztán inkább nem állok fejre.

Hozzávalók 18 centis formához:
1 db 2 dl-es pohár – ezzel mérjük ki az alapanyagokat (elromlott a mérlegem)

1 db tojás
fél pohár cukor
fél pohár tej
1 mokkáskanál (házi) vanília kivonat
100 g vaj
1 pohár liszt
2 teáskanál sütőpor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4-5 db szilva – inkább több!

1. Sütőpapírral kibélelünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, magjukat eltávolítjuk.
3. A tojást, a cukrot, a tejet, a vanília kivonatot és a megolvasztott vajat habverővel kikeverjük. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport és a kakaóport, majd a két tál tartalmát összeöntjük, és csomómentesre keverjük.
4. A masszát a tortaformába öntjük, belenyomkodjuk a szilvadarabokat és kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Majdnem paleosan így néz ki:
1 db tojás
40 g nyírfacukor
1 dl mandulatej
100 g kókuszzsír
1 pohár kókuszliszt és mandulaliszt keverve
2 evőkanál kakaópor
2 teáskanál szódabikarbóna

Ugyanúgy készül, csak itt a végén szinte gyurmázható a massza, kézzel bele lehet egyengetni a formába. Cserébe a kész süti is kekszesebben morzsalékos, nem piskótás, mint a fenti. Na hát ilyen.
A kókuszzsír, a kókuszliszt és a mandulaliszt, no meg a nyírfacukor továbbra is Nature Cookta termék, nálam az vált be, itt lehet kapni pl.

Eredetileg a Díványon jelent meg a felső verzió.

Előző cikkMálnás cheesecake brownie-val
Következő cikkSajtos pálcikák

4 HOZZÁSZÓLÁS