Dinnyeleves sonkával

2

De nem ám simán dinnye, hanem paradicsomos. Jó, mi? Úgy van ez, hogy kaptam a debreceni Húsmanufaktúra üzlettől különleges sonkákat és ahhoz akartam készíteni valamit. A trükk ilyenkor csak az, hogy ha van a kezedben valami különleges, akkor különlegeset is akarsz csinálni, pedig ez igazából hülyeség, mert maga a cucc már eleve klassz, úgyhogy nagyot hibázni nem lehet, akkor sem, ha nem három napig állsz a konyhapult mellett. Így végül egy egyszerű, de kicsit a szokásostól eltérő ízű levest készítettem a fantasztikusan finom sonkachipshez. Ez most éppen mangalica sonka volt, de van ott még sok más is. Mármint a debreceni Húsmanufaktúrában. Ami nem más, mint egy húsdelikátesz – bármennyire is fura ez a szó – tehát a főprofil, a spéci húsok mellett egyéb huncutságok is vannak: chutney-k, szörpök, lekvárok, stb. Úgyhogy hajrá debreceniek, örüljetek, mert van már ilyen üzlet otthon is. Mármint nekem otthon, mert bár már 15 éve nem élek ott, a mai napig azt mondom, hogy „(eredetileg) debreceni vagyok”, elvégre ott nőttem fel.

Szóval íme a honlap, van Facebook oldal és hírlevél is, és maga az üzlet pedig Debrecenben a Simonffy utca 2/a alatt van.
Ez meg itt a recept.

Hozzávalók:
300 g sárgadinnye
300 g görögdinnye
200 g koktélparadicsom
6 db bazsalikomlevél
1 ek olívaolaj
3 ek vörösborecet
só, bors

néhány szelet mangalicasonka

1. A dinnyék magjait eltávolítjuk és a húsukat felkockázzuk. A koktélparadicsomot is feldaraboljuk.
2. Mindent egy tálba adagolunk és botmixerrel turmixoljuk.
3. A sonkaszeleteket száraz serpenyőben néhány perc alatt megpirítjuk, majd felszeleteljük.
4. A levest a sonkachips-szel tálaljuk.

Előző cikkTúrós-meggyes morzsás süti
Következő cikkKrumplival, citrommal, olívával sült csirke

2 HOZZÁSZÓLÁS