Pisztáciás-citromos keksz

2

Ha sorba kellene rendeznem egy fura feladványban a rágcsálós magféléket- remélem, azért az élet nem állít ilyen komoly kihívások elé:)  – megosztott első helyen állna a pisztácia és a kesudió, aztán a mandula, mogyoró, stb. Így jobbat nem is kívánhattam volna, mint hogy megkeressen egy olyan cég, aki echte szicíliai pisztáciát forgalmaz. Na jó, egy Kitchen Aidnek is tudnék örülni, de mindegy, ne tereljük el a szót. Tehát a Noosti Kft-ről van szó, akik a pisztácia mellett mandula és mogyoró forgalmazásával is foglalkoznak, nem csak szemes, hanem paszta formátumban is. Azt még nem kóstoltam, de legközelebb az jön, addig meg vígan használom a szemes pisztáciát. Persze csak okosan beosztva, jó kisdobos módjára.

Nem is tudom egyébként, mi lehet a legjobb egy ilyen cégben. Hogy korlátlanul ömlik a pisztácia/mandula/mogyoró, vagy hogy Szicíliába lehet utazgatni munka ürügyén:)

Itt vannak a termékek, a facebook-oldaluk és hamarosan nyílik a webáruház is, ahol nem cnc-marót fognak árulni, hanem, légy erős, pisztáciát, addig pedig emailben lehet érdeklődni és rendelni.

Hozzávalók:
60 g puha vaj
35 g cukor
1 evőkanál méz
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál víz
125 g liszt
fél kiskanál szódabikarbóna
20 g pisztácia

1. A pisztáciát apróra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy tepsit, amit sütőpapírral bélelünk ki.
2. A hozzávalókat egy tálba mérjük és összegyúrjuk. Ha kell, adunk még hozzá egy pici vizet.
3. Kis darabokat tépünk a masszából – lehet, hogy picit morzsálódik, de az a lényeg, hogy gombócot tudjunk belőle söndörgetni, amit aztán tenyérrel kilapítunk és a sütőpapírra helyezzük.
4. 12-15 percig sütjük, figyeljük, az a jó, ha épphogy elkezd barnulni a szélein.

Előző cikkEpres falatok
Következő cikkTúrós-meggyes morzsás süti

2 HOZZÁSZÓLÁS