Ananászos-kókuszos BB-torta

0

BB-torta numero 11, vagyis Brúnó hamarosan egy éves lesz. Time is running, ugye? Szuper nagyfiú. A legjobb kölyök, de tényleg. Ez meg egy ananászos-kókuszos torta, amit 20 éve még az egzotikus jelzővel is megdobhattam volna, de ma már ilyesmivel nem lehet felvágni. Egyszerű eléggé. Kókuszos piskóta und ananászos túrókrém. Ellenben cserébe nagyon finom. Rekordidő alatt elfogyott. Küldöm szeretettel szüleimnek és „mindenkinek, aki szereti”. Ők nagyon. Mármint a szüleim.

Hozzávalók a tésztához: (18 cm átmérőjű tortához).
3 tojás kettéválasztva
8 dkg cukor
5-6 dkg kókuszreszelék
5 dkg liszt
pici szódabikarbóna
2-3 szelet ananász felkockázva

25 dkg túró
10 dkg porcukor
4-5 szelet ananász felkockázva
2 dl habtejszín
fél citrom reszelt héja

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát.
2. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket, lisztet és a pici szódabikarbónát és kikeverjük. Hozzákeverjük a fehérjét, óvatosan, hogy a hab ne törjön és végül belekeverjük az ananászkockákat. Az egészet a tortaformába öntjük.
3. Kb 20 percig sütjük a piskótát, majd ha kész, félig kinyitjuk a sütő ajtaját és ott hagyjuk kihűlni.
4. Ha kihűlt a piskóta, elkészítjük a krémet: A túrót a porcukorral és a citromhéjjal alaposan kikeverjük. A habtejszínt felverjük és a túróhoz keverjük, majd beledobáljuk az ananászkockákat.
5. A piskótát kettévágjuk – ha tudjuk. Megkenjük az alsó felét a túrós krémmel – jó alaposan, majd a maradék krémet a tetejére egyengetjük. Ha van még ananász talonban, akkor ananászkockákkal díszítjük a tortát és tálalásig hideg helyen tartjuk.

Előző cikkMézeskalácstrüffel
Következő cikkDívány

1 hozzászólás

  1. Szia! Az én kisfiam 3 hét múlva lesz 1 éves, és ötletet szeretnék kérni Tőled, hogy milyen tortát készítsek neki amiből ő is ehet már. Vettem ikeás szilikonos formát, ilyet: https://www.ikea.com/hu/hu/catalog/products/30188294/?query=SOCKERKAKA+2+db-os+s%C3%BCt%C5%91formak%C3%A9szlet A kisebbikben gondoltam neki készíteni valami joghurtos vagy túrós tortát gyümölccsel és/vagy babakeksszel. Te milyen tortát készítesz majd Brúnónak? Köszi előre is!

  2. Megcsináltam, nagyon finom lett. Annyi megjegyzésem lenne, hogy a kókuszreszelék és az ananász nem igazán érződött benne. Ezt a tortát nagyon finom túrótortának hívnám.
    A töltelékbe habfixálót és vaníliás cukrot is raktam.