Málnakrémes torta – BB-torta 6.

0

Ez már a hatodik BB-torta, tehát gyors fejszámolással rájöhettek, hogy Brúnó, a kisfiunk már hat hónapos. És igen, ezt ne a kisfiús torták mappátokba mentsétek, mert nem egészen hozza az elvárt színeket, hogy ne mondjam, enyhén lányos színe van:) Pár hónap múlva már nem kockáztatnék meg egy ilyet, de most még belefért. Most még az íz az úr. A málnának meg rózsaszín a színe.

Hozzávalók 18 cm-es tortaformához:
75 ml olaj
100 ml natur joghurt
40 ml víz
2 db tojás
100 ml lefőzött kávé
pár csepp vaníliakivonat
120 g cukor
120 g liszt
3/4 tk sütőpor
3/4 tk szódabikarbóna
50 g kakaópor
csipet só

A krémhez:
80 g vaj
70 g porcukor
200 g mascarpone
100 g málna
pár szem málna plusz

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. Egy tálba kimérjük a nedves hozzávalókat és a cukrot, habverővel kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és jól összekutyuljuk. Tortaformába öntjük és 25-30 percig sütjük. (Szép sötét színe lesz, az a jó, nem kell félni, nem égett meg. Csak ha odaégett:)Ha kész, félretesszük hűlni.
3. Közben elkészítjük a krémet: A málnát turmixoljuk (vagy kislángon összerottyantjuk és utána turmixoljuk), a vajat megolvasztjuk. Egy tálban kikeverjük a vajat a porcukorral, a mascarponéval és a málnával. Hűtőbe tesszük.
4. Ha a torta kihűlt, félbevágjuk, megkenjük a krém 1/3-ával, rászórjuk a pár szem plusz málnát, rárakjuk a másik lapot és kívül is bekenjük a krémmel. Hűtőben tartjuk tálalásig.

Előző cikkLángos – olyan, mint a strandon
Következő cikkGyümölcsös pizza

1 hozzászólás