Egyszerű, mint az 1×1 (márakinek az egyszerű:). Viszont cserébe isteni. Laci egy kanál után kérdezte, hogy „óóó, honnan ez a selymesség?” Hát honnan, honnan, eredeti kínai selyem, még jó, hogy selymes:)
Viccet félretéve, kár gondolkodni rajta, meg kell csinálni, jó lesz.
Hozzávalók:
50 g mogyoróvaj
30 g cukor
200 ml tejszín
pici vaníliakivonat
+ egy kis selyem:)
A hozzávalókat egy tálba mérjük és turmixgéppel átkeverjük. Fagyigépben véglegesítjük, vagy fagyasztóba tesszük, és 1 óra múlva kivesszük, villával alaposan átkeverjük, visszatesszük a mélyhűtőbe, aztán 1 óra múlva megint alaposan átkeverjük és visszatesszük a mélyhűtőbe.
Az ötlet David Lebovitztól van, de a mennyiségek szabadon kezelve.
Eddig gondolkodtam, mire használjam el a maradék házi mogyoróvajam. Nem töröm tovább a fejem. Már csak selyemért kell elugranom 🙂
így van. a selyem a lényeg:)
sohasem csináltam még fagyit, de az időjárás lassan rákényszerít..csak nincs otthon mogyoróvaj, nem szeretem…