Kakaós gofri

0

Ha nem lenne elég jó a sima gofri. Pedig az is igen jó. De így még jobb is lehet. Eperszezonban muszáj megcsinálni, úgyhogy hajrá!! Tejszínhabbal és olvasztott csokival szuper kombináció. (Eperszezonon kívül lehet lekvárral, lemon curd-del, banánnal, pirított mogyoróval és egyéb huncutságokkal megpakolni.)

Hozzávalók:
3 tojás
12 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
12 dkg cukor
1/2 liter tej
reszelt citromhéj

35 dkg liszt
5 dkg kakaópor
1 csomag sütőpor

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a vajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vajjal, a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tejet és a citrom héját és jól elkeverjük. Kimérjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport és ezeket is belekeverjük, úgy, hogy csomómentes legyen a massza.
2. A tojások fehérjét keményre verjük, és beleforgatjuk a masszába.
3. Gofrisütőbe kanalazzunk és néhány perc alatt kisütjük.

Epret, banánt, málnát rakunk a tetejére, felvert tejszínt nyomunk rá és olvasztott csokival locsoljuk meg. Így lesz jó.

Előző cikkKakaós-marcipános keksz
Következő cikkDiós-fügés almafasírt

1 hozzászólás