Hozzávalók
140 g mangóhús
2 ek tejszín
Ebből 2-3 kk +
2 kk marcipán +
2 kk darált háztartási keksz
Étcsoki
A mangó húsát felkockázzuk és a tejszínnel együtt turmixgéppel pürésítjük. 3-4 kiskanálnyi mangópürét egy tálba kanalazunk, belereszeljük a marcipánt és hozzáadjuk a kekszet és jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük.
1. Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kis lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad ez az utólag hozzáadott csoki is.
2. Ha elolvadt teljesen, akkor egy pici kiskanállal csokit csorgatunk a bonbonformamélyedéseibe és egyenletesen kikenjük az oldalait és az alját, majd kicsit megütögetjük és ha mindenhol szépen megfogta a csoki, akkor hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
3. Ha megdermedt, akkor elővesszük a hűtőből a kikent bonbonformát. Itt vagy az van, hogy biztosra megyünk és még egy réteg csokit ráviszünk, akkor utána léc megint a hűtőbe, míg ez az új réteg is megdermed. Ha viszont úgy érezzük, hogy minden ok, akkor megyünk tovább, megtöltjük: A bonbonforma mélyedéseibe adagoljuk a mangós tölteléket, úgy, hogy még legyen hely a csokitalpnak is. Rácsorgatunk olvasztott csokit és a felesleget a bonbonközökből eltávolítjuk. Ha lezártuk csokival, akkor még egy kis időre hűtőbe tesszük és ha megdermedt, akkor kinyomkodjuk a szilikon formából a kész bonbonokat.
Hol szerzel normális, érett mangót?
Veszel éretlen tescosat, és 1 hétig érett alma mellett tárolod. Ehhez persze lehet, hogy előtte meg almát kell venned, amit szintén 1 hétig érlelsz, h majd megérlelje a mangót. Hát nem csodálatos ez a modern világ? 😀
valóban, kb így történt:)