Mangós bonbon

0
Egy mangóból jött az ötlet. Ki gondolná, ugye? Jó is lett. Egyszer meg majd biztos sikerül hibátlan bonbont készítenem. Ha mondjuk kétszer annyi időt fordítanék rá, biztos sikerülne. De idő az most nincs több, marad a pöti hibás bonbon.

Hozzávalók
140 g mangóhús
2 ek tejszín

Ebből 2-3 kk +
2 kk marcipán +
2 kk darált háztartási keksz

Étcsoki

A mangó húsát felkockázzuk és a tejszínnel együtt turmixgéppel pürésítjük. 3-4 kiskanálnyi mangópürét egy tálba kanalazunk, belereszeljük a marcipánt és hozzáadjuk a kekszet és jól elkeverjük. Hűtőbe tesszük.

1. Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kis lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad ez az utólag hozzáadott csoki is.
2. Ha elolvadt teljesen, akkor egy pici kiskanállal csokit csorgatunk a bonbonformamélyedéseibe és egyenletesen kikenjük az oldalait és az alját, majd kicsit megütögetjük és ha mindenhol szépen megfogta a csoki, akkor hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
3. Ha megdermedt, akkor elővesszük a hűtőből a kikent bonbonformát. Itt vagy az van, hogy biztosra megyünk és még egy réteg csokit ráviszünk, akkor utána léc megint a hűtőbe, míg ez az új réteg is megdermed. Ha viszont úgy érezzük, hogy minden ok, akkor megyünk tovább, megtöltjük: A bonbonforma mélyedéseibe adagoljuk a mangós tölteléket, úgy, hogy még legyen hely a csokitalpnak is. Rácsorgatunk olvasztott csokit és a felesleget a bonbonközökből eltávolítjuk. Ha lezártuk csokival, akkor még egy kis időre hűtőbe tesszük és ha megdermedt, akkor kinyomkodjuk a szilikon formából a kész bonbonokat.

Előző cikk5 éve Csak a Puffin ad Neked erőt
Következő cikkEpres-joghurtos csoki

1 hozzászólás

  1. Veszel éretlen tescosat, és 1 hétig érett alma mellett tárolod. Ehhez persze lehet, hogy előtte meg almát kell venned, amit szintén 1 hétig érlelsz, h majd megérlelje a mangót. Hát nem csodálatos ez a modern világ? 😀