Málnás-marcipános bonbon és csoki

0
Snoopy kispajtás asszisztenciájával készült ez a bonbon, mivel a málnás-cheesecake-eshez készített málnapüré soknak bizonyult. Ez talán még jobb lett, mint az.

Hozzávalók:
Marcipán

A málnapüréhez:
300 g mirelit málna
2 tk méz
1 tk citromlé
2-3 kk reszelt marcipán
2 kk darált háztartási keksz

10-20 dkg étcsoki

A málnapüréhez a málnát kiolvasztjuk, botmixerrel turmixoljuk, majd átpasszírozzuk. Kislábasba öntjük, hozzáadjuk a mézet, a citromlevet és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett 20-25 perc alatt felére beforraljuk. Ha kész, belereszelünk 2-3 (esetleg 4) kk reszelt marcipánt és hozzáadhatunk 2 kk darált háztartási kekszet is, de ez utóbbi tulajdonképpen simán elhagyható. Megvárjuk, míg a massza teljesen kihűl és kicsit megdermed (összeáll).

Előkészítjük a bonbonokat:

1. Az étcsoki 2/3-át kis lábasban kis lángon folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad ez az utólag hozzáadott csoki is. (Tulajdonképpen pronyó módon így temperáljuk a csokit, azáltal, hogy a tűzhelyen melegített melegebb olvadt csokihoz hozzáadjuk a szobahőmérsékletű csokit.)
2. Ha elolvadt teljesen, akkor egy pici kiskanállal csokit csorgatunk a bonbonforma mélyedéseibe és egyenletesen kikenjük az oldalait és az alját, majd kicsit megütögetjük és ha mindenhol szépen megfogta a csoki, akkor hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen.
3. Ha megdermedt, akkor elővesszük a hűtőből a kikent bonbonformát. Itt vagy az van, hogy biztosra megyünk és még egy réteg csokit ráviszünk, akkor utána léc megint a hűtőbe, míg ez az új réteg is megdermed. Ha viszont úgy érezzük, hogy minden ok, akkor megyünk tovább, megtöltjük: pici marcipángombócokat nyomkodunk a bonbonformába, rákanalazunk egy picit a málnapüréből, másik marcipángombócot lapítunk a tetejére és ha mindez megvan, rácsorgatunk olvasztott csokit és a felesleget a bonbonközökből eltávolítjuk. Ha lezártuk csokival, akkor még egy kis időre hűtőbe tesszük és ha megdermedt, akkor kinyomkodjuk a szilikon formából a kész bonbonokat.

A bonbon helyett készíthetünk csokitáblát is, ahhoz itt vannak a formák.

Előző cikkMálnás-cheesecake bonbon
Következő cikkFahéjas keksz