Na eddig tartott a Bébé előtti tartalékok felélése. Pontosan 15 napig tartott a sütésmentes széria. Bébé születése előtt 36 órával még sütöttem egy epres cheesecake brownie-t, melynek maradványait aztán ki kellett dobnom (pedig tudom, hogy „egyesek” ölni tudnának néhány kockáért:), amikor hazajöttem a kórházból, de ki hibáztatná a brownie-ról elfeledkező büszke apukát és a szüleimet, hogy inkább a pezsgőt kortyolgatták azokban a napokban, nem a brownie-t majszolták?!. Ez, hogy még szülés előtt is sütöttem, egyáltalán nem volt meglepő, mivel gyakorlatilag 3-4 héten keresztül mást se csináltam, csak sütöttem. Az utolsó 1 hónapban már nem dolgoztam, csak jóval kevesebbet a korábbinál, a tárgyi előkészületek megvoltak, a könyvek olvasgatásától már a hócipőm is tele volt, úgyhogy hosszú évek után először marhára unatkoztam. Kínomban szinte minden másnap sütöttem valamit. A végén már szerintem habverő zúgásával kelt és feküdt a kis Bébé a hasamban… Szóval a brownie méltó zárása volt a várakozásnak, én voltam a bamba, hogy nem vettem észre az összefüggést, hogy nyilván vagy egy brownie, vagy egy túró rudis valami fogja zárni a sort.. nyilván nem egy kölespuding.. Na lényeg a lényeg, hogy a brownie után jött 15 nap sütés nélkül, amit ezzel a diós-almás (na jó, főleg diós) sütivel szakítottam meg. Elég jól sikerült a megszakítás, mert azóta már 5-6 dolgot sütöttem, pedig még mindig nincs egy hónapos a pici…
Hozzávalók: 2 tojás 150 g natur joghurt (vagy kefir) 10 dkg darált dió 1 csomag vaníliás cukor 15 dkg liszt fél csomag sütőpor 6 dkg cukor 1 alma meghámozva és reszelve fél dl olaj
A krémhez: 25 dkg mascarpone 1 citrom reszelt héja és leve 5 dkg porcukor
1. Előkészítjük az alapanyagokat: a tojásokat kettéválasztjuk, az almát meghámozzuk és lereszeljük. Előkészítünk egy kb 24 cm átmérőjű sütőformát (ha nem szilikon, akkor kivajazzuk, kilisztezzük). Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 2. A fehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgákat elkeverjük a joghurttal, az olajjal és a reszelt almával és a habhoz adjuk. Minden további hozzávalót kimérünk és a habos keverékhez adunk, majd a masszát a sütőformába öntjük és 20-30 percig sütjük. (tűpróbával teszteljük). Félretesszük hűlni. 3. Ha kihűlt a süti, elkészítjük a krémet: a mascarponét simára keverjük a citrom reszelt héjával és levével és a porcukorral, a süti tetejére kenjük és kész is. (Nálam éppen nem volt mascarpone, így túróval operáltam, ezért más egy picit a képen a krém állaga.)
Forrás: Nők Lapja Konyha 2010 november
1 hozzászólás
azért remélem, hogy nem csak a habverő zúgására alszik a bébé :)Amúgy meg riszpekt, meg Like, h már is visszatértél! Asszonypajtás 😉
azért remélem, hogy nem csak a habverő zúgására alszik a bébé :)Amúgy meg riszpekt, meg Like, h már is visszatértél! Asszonypajtás 😉
🙂 hálistennek nem. és köszi!