Fehér csokis túrótorta áfonyával

0

A karácsonyi másik desszert. (Ha már kibontottunk egy áfonyát:) Hülye vagyok amúgy, mert a kekszalapra egyszer már kitaláltam, mi a pontosan jó arány, hogy ne essen szét. Na ez nem pont az, de maga a túrós rész nagyon jó az áfonyával együtt, úgyhogy nyugodtan próbáljátok ki.

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához, vagy 6-7 db mini tortához:

160 g darált háztartási keksz
80 g olvasztott vaj

500 g túró
200 ml tejszín
200 g fehércsokoládé
3 evőkanál porcukor
1 csomag zselatinfix

200 g áfonya (ha fagyasztott, előtte ki kell olvasztani)
1-2 evőkanál cukor

Az alaphoz megolvasztjuk a vajat és összekeverjük a darált keksszel. A tortaforma, vagy mini tortaformák aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük.
A fehér csokit kis lábasba tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és közepes lángon, állandó kevergetés mellett megolvasztjuk.
Ha kész, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a porcukrot, a túrót és a zselatinfixet és jól elkeverjük.
Elővesszük a hűtőből a tortaformákat, az alapra kanalazunk egy adagot a túrókrémből, aztán rádobálunk pár szem áfonyát, majd a maradék túrókrémet is ráöntjük és szépen elegyengetjük. Hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Tálaláshoz a maradék áfonyaszemeket kis lábasba tesszük, adunk hozzá 1-2 evőkanál cukrot és közepes lángon összerottyantyjuk. Ezt az áfonyaszószt kanalazzuk a torta tetejére.Vagy, simán az áfonyaszemeket, ahogy a képen is látható:)

A recept Axitól származik.

Előző cikk2011 a Puffinon
Következő cikkKönnyű kivis sütemény

1 hozzászólás