Kuglóf:
Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg porcukor
1 dl olaj
1 dl tej
20 dkg liszt
1 evőkanál kakaópor
½ csomag sütőpor
vaj a kuglófforma kikenéséhez
1. Kivajazunk és lisztezünk egy kuglófformát, vagy használunk szilikont és akkor ezt megspórolhatjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet és ezekkel is jól elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a tojásos keverékhez adjuk. Jól elkeverjük.
3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és a fenti masszához adjuk, óvatosan, hogy ne törjön nagyon a hab.
4. A massza kétharmadát a kuglófformába öntjük, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaóport, és ha megvan, rákanalazzuk a sárga massza tetejére. Sütőbe toljuk és kb 50-60 percig sütjük.
Narancsos vaj:
100 g vaj
1 narancs reszelt héja
2 csipetnyi őrölt gyömbér
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a reszelt narancshéjat és a gyömbért és szilikon bonbon formába öntjük, majd hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen, ha megdermedt, kipattintjuk a formából és tálaljuk.
A vicc tényleg király. (mióta gyerekeim vannak, így is káromkodom, hogy „ez kuglóf, asszonyom?” (mert nálunk ezzel a poénnal volt ismert). És most pont ilyen receptet kerestem, szóval köszönöm. Bizti finom lesz, ma nekiugrom.Jó sütést-főzést egy zugolvasód.
:):) örülök, hogy más is ismeri:) Szívesen. gyere máskor is!
Most sül, kíváncsi vagyok milyen lesz. A vaj maci és hal alakú lesz. 🙂
Imádom a receptjeidet, eddig minden jól sikerült, amit innen sütöttem és nagy siker volt!
köszi Timi, remélem, ízlett aztán!!
Igen, nagyon. Ma is sütöttem, sima tortaként, a tésztáját megbolondítva egy kis dióval és mazsolával, diós krémet raktam közé és narancsos csokival díszítettem a tetejét. Isteni így is!
huu, hát az istenien hangzik!