Citromos palacsinta szárított áfonyával

0
Nem vagyunk nagy palacsintafogyasztók, pedig amúgy jó dolog ez, csak ritkán jut eszembe. Ez is az volt. Valamikor. És még mindig nem üres az archív mappa.

Hozzávalók:

160 g liszt
15 g cukor
1 kk sütőpor
fél kk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
1 tojás
175 g natur joghurt
35 g vaj
10-12 ek tejszín
50-80 g szárított áfonya

olaj a sütéshez

A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a tojást, a tejszínt (először csak 8-9 ek-nyit), a reszelt citromhéjat, a cukrot és a joghurtot és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat is: a lisztet, szódabikarbónát és sütőport és simára, csomómentesre keverjük. A legvégén belekeverjük a szárított áfonyát és kevés olajban egyesével kisütjük a palacsintákat.

Előző cikkMogyoróvajas brownie
Következő cikk70 nap – 70 tipp karácsonyra