Őszibarackos-csokis muffin

0

Hogy még mindig hogy felragyog Laci arca, ha megkérdezem, mit süssek neki az útra/reggelire, és kipattan a fejéből a muffin ötlete:) Szezontól függően az aktuális gyümölccsel. Hihetetlen, milyen hálás tud lenni:)

Hozzávalók 6-7 db mini muffinhoz:
6 dkg vaj
5 g vaníliás cukor (kb fél tasak)
5 dkg cukor
1 tojás
5 dkg tejszín
8 dkg liszt
fél ek. kakaópor
fél tk sütőpor
csipet szódabikarbóna
4-5 dkg étcsoki
1 őszibarack

1. A barackot meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a csokit apróra vágjuk, a vajat megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A muffinsütőformát előkészítjük (ha szilikonos, akkor csak tepsire rakjuk, ha nem szilikonos, akkor kivajazzuk és megszórjuk kakaóporral).
2. Egy nagy tálban robotgéppel elkeverjük a vajat, cukrokat, tojásokat, tejszínt.
3. Egy másik tálba kimérjük és elkeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport és szódabikarbónát.
4. A két tál tartalmát összeöntjük, elkeverjük, hozzáadjuk a csokikockákat és a barackkockákat, a muffinformákba kanalazzuk és kb 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróba).

Muffinállvány, muffinsütőformák és kapszlik a Gasztroshopban.

Előző cikkTurbó pilóta
Következő cikkDiós-mandulás csokis süti