Tőlem ezért kapsz munkát

0

8-10 embernek adhatnék munkát és adok is. Elmondom, miért. Nem lesz időm mostanában írni, mert nyaralni szeretnék, de jó lenne, ha a blogom azalatt is frissülne. Nem kell sokat tenni, csak írni valami jót, ami passzol a bloghoz.

Milyen feltételek vannak?

  • Nem használsz közhelyeket, mert azokat kegyetlenül ki fogom húzni a szövegből, Te lehet, hogy kikéred magadnak, hogy én miért húzom ki és akkor máris kész a sértődés, azt meg ki akarja. Szóval ha a tihanyi éttermekről írnál valami rém vicceset, akkor nem írod le, hogy “nekem a Balaton a Riviéra”, vagy ha a lecsófajtákról írsz, akkor nem írsz olyanokat, hogy “mindenki másképp csinálja”, vagy “ahány ház, annyi szokás”. Hogy miért? Mert tudsz Te ennél eredetibben is fogalmazni, és mert én nem szeretem ezeket és mert kivételesen én vagyok a főnök. És pöffeszkedek is a szerepemben, haha.
  • Ha receptet küldesz, akkor is írsz valami frappáns/vicces bevezetőt hozzá, hogy ne csak pucin szerepeljen a recept, és azért is, hogy kompenzáld az én tőmondatos bevezetőimet, amiket mostanában produkálni bírok. Meg különben is, neked csak ezt az 1-2 posztot kell megírnod, biztos tudsz nagyon jót írni!!
  • Ha receptet küldesz, akkor lehetőleg ne legyenek benne mesterséges cuccok – pl. vegeta, ízfokozók, pudingpor, stb, stb. Nem mintha nálam nem fordulnának elő évente kb. egyszer, de jobb, ha nincsenek ilyenek.
  • Ha receptet küldesz, lehetőleg küldj fényképet is. Na nem magadról, hanem a kész produktumról. És nem ám letöltött képet, hanem sajátot, érted, ugye? Akár küldesz, akár nem küldesz, várhatóan egyszer majd meg fogom csinálni én is a receptedet és én is lefotózom és majd hozzáfűzöm a poszthoz azt is. Persze a Tied is ottmarad, no para!
  • Nem gondolod a végén azt, hogy mostantól Tied a blogom:) Ha jól írsz, istenbizony írhatsz majd még, sőt, lehet, hogy könyörögni fogok Neked, hogy írj még nekem légyszi-légyszi, és akkor majd Te fogsz pöffeszkedni, hogy nem úgy van az, de ezt majd együtt meglátjuk, okés?

Kiket várok?
Bárkit, aki elég jól ismeri a blogot ahhoz, hogy tudja, nagyjából milyen írás passzolna a puffinra. Szóval ha a szójacsíráról írnál hosszas értekezést, akkor nem biztos, hogy jól ismersz, de azért very rugalmas vagyok, ne aggódj.

Nőket, férfiakat, fiatalokat, időseket, kiskorúakat, gyerekeket – igen, gyerekmunkát is alkalmazok, pfuj:).

Blog nélkülieket és bloggereket is simán. Gasztrobloggereket is, naná. Pl. simán el tudom képzelni, hogy valaki nem szívesen komolytalankodik a saját blogján, de úgy érzi, lenne valami lazább szösszenete, ami itt elfér. Álnéven is simán lehet, hogyne már!

Milyen írásokat szeretnék?
Nincs kikötés. Lehet recept, lehet valami gasztro-vonatkozású sztori, étteremteszt, útibeszámoló, vagy akármi, aminek van valami kötődése a témához. Fontosabb a hangulat és a stílus. Ha nem vagy annyira a szavak embere, akkor egy kicsit nehezebb a helyzet, de nem baj, akkor írj valami nagyon érdekeset.

Mit kapsz érte cserébe?

  • 15 perc minihírnevet, már amennyit a Puffin biztosítani tud.
  • Valami meglepit, amit a nyaralásról fogok hozni Neked oder valami finom sütit tőlem, de igény szerint lehet az a valami kelkáposztafőzelék is, te tudod. De még az is lehet, hogy a “fizetség” az lesz, hogy szervezünk a szerzőtársaknak egy vacsorát szerény hajlékunkban. Asszem, azért Te is érzed, hogy nem ez a lényeg.
Mikor?
Minél hamarabb, annál jobb. Akár pár napon belül is, de maradjunk annyiban, hogy 1-3 héten belül.
Jelentkezés:
Emailben a doctorpepper7(kukac)gmail(pont)com címen. A titkárnőcastingon kiválasztott kis segédeim majd válaszolnak. haha. Nem is. Én fogok válaszolni, ők a kávét főzik és fénymásolnak:) Csak nem nekem.
Előző cikkMákos-szilvás süti
Következő cikkTurbó pilóta

1 hozzászólás

  1. fogok is… 🙂 és megyünk Füredre nyaralni, és megtalállak majd! 😀 (ez nem fenyegetés) A hotel Silverben leszünk 28tól szep. 2ig. Ha nem leszel off, akkor találkozhatunk. A minap eszembe jutott, hogy van egy füge lekvárom az emiratusokból,amit szívesen neked adok, de aztán megnéztem és kiderült, hogy datolya az, nem füge. Ha kéred azért szívesen neked adom! Üdv! 🙂