Egy újabb néma poszt. Cserébe finom süti.
Hozzávalók:
90 g vaj
100 g tejföl
145 g cukor
1 citrom reszelt héja
fél kk vaníliakivonat (aroma)
2 tojás
190 g liszt
1 kk sütőpor
csipet szódabikarbóna
1-2 marék cseresznye kimagozva
A sütőt előmelegítjük 180 fokra és sütőpapírral kibélelünk egy 18×24 cm-es sütőformát (vagy nagyjából ennek megfelelő méretűt).
A vajat, a tejfölt, a cukrot, a citromhéjat, a vaníliakivonatot és a tojásokat habverővel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport és szódabikarbónát és a végén óvatosan belekeverjük a cseresznyét is. A sütőformába egyengetjük és 35 percig sütjük. (az a jó, ha már aranybarnás színű a teteje és a tűpróbával tesztelve is jó).
Tálaláskor meg lehetne szórni porcukorral, de én azt ki nem állhatom.
Remek, szeretem az ilyen egyszerű, de nagyszerű sütiket
én is:)