Sárgabarackos-mascarponés torta

0

Hozzávalók

18 cm-es formához:

8,5 dkg liszt
3 dkg cukor
6 dkg vaj
3 dkg darált mogyoró
1 kis tojás sárgája
1 ek. hideg víz

A töltelék:

20 dkg mascarpone
1,5 dl tejszín
1 púpozott ek. porcukor
6-8 sárgabarack – mérettől függően

A karamellszószhoz:
10 dkg tejkaramell
6 ek. tej

Elkészítés

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk és enyhén lisztezett felületen kerekre nyújtjuk úgy, hogy a 18 cm-es formában kb 3-4 cm-es pereme legyen. Hűtőbe tesszük, majd jó alaposan megszúrkáljuk (vagy sütőbabbal lenyomjuk) és vakon sütjük 15 percig, majd további 5 percig (sütőbab eltávolítása után).

Közben a mascarponét a cukorral elkeverjük, a tejszínt könnyű habbá verjük és ezt is hozzákeverjük. A barackokat kimagozzuk, kockákra vágjuk és a felét a krémhez keverjük.

A tejkaramell kockákat kicsi lábasba rakjuk, hozzáadjuk a tejet és kis lángon felolvasztjuk.

Ha az alap megsült és kihűlt, akkor belecsorgatjuk a karamellszósz felét, ráhalmozzuk a krémet, a maradék barackkockákkal megszórjuk a tetejét és rácsorgatjuk a maradék karamellszószt.

Piszke receptje

Előző cikkMeggyes-mákos süti
Következő cikkRibizlis muffin