Ez volt a tegnapi első számú szülinapi tortám. Az egészen kiváló áfonyás cheesecake-ből indultam ki, de kicsit megvariáltam. Mert én ilyen megvariálós vagyok. Egyébként csak számomra hangzik irtó bénán ez a sajttorta elnevezés?
Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortaformához:
85 g keksz
40 g étcsoki
20 g vaj
1 marék málna
225 g philadelphia krémsajt
75 g cukor
fél kk vaníliaaroma
2 tojás
1 lime reszelt héja (de óvatosabbaknak elég lesz fél lime reszelt héja is).
1. Egy 18 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A vajat és a csokit megolvasztjuk és a darált keksszel összemorzsoljuk, a tortaforma aljába nyomkodjuk. Rászórjuk a málnát.
2. A tojásokat, a krémsajtot, a cukrot és a vaníliakivonatot habverővel habosra keverjük, belereszeljük a lime héját, a formába öntjük (rá az málnára) és sütőbe toljuk 35-40 percig (vagy amíg nem kezd aranybarnás színt felvenni). Hűlni hagyjuk, kivesszük a formából és kész is.
Én mondjuk bamba voltam és bár eredetileg istenbizony szépen egyenletesen osztottam el a málnákat az alapon, ahogy ráöntöttem a masszát, arrébb csúsztak, így lett ilyen rusztikusan idétlen, de nem baj, ti tanuljatok a hibámból, biztos szebb lesz! És hogy megpimpósodott a széle?! Olyan, mintha leveles tészta lenne. Pedig nem az, becsszó:)
doki, ez igazán elegáns torta lett 🙂