Túró rudi fagyi

0

Bővül a túró rudi repertoár, most itt a fagyi és hol van még a vége?!:) Ráadásul ez az idei első fagyiprojekt, egyből a vadonatúj jégkrémformával. Nagyon zsír, pálcika is van hozzá és tök jól kijön belőle a fagyi. Más kérdés, hogy kiskoromban azért ettem mindig Calippot vagy Cornettot, mert a pálcikás jégkrémtől féltem…:) Hálistennek ezt a frusztrációt hosszú évek kemény munkájával sikerült leküzdenem. De sok a duma, ugye? Térjünk a lényegre.

Hozzávalók:
250 g túró
80 g tejföl
100 g krémsajt (pl. philadelphia)
120 g natur joghurt
fél citrom reszelt héja és leve
60 g cukor
1 kk vaníliaaroma (elhagyható)

Mindent egy tálba mérünk és botmixerrel simára turmixoljuk. Egy műanyag dobozba öntjük, mélyhűtőbe tesszük, majd kb félóránként kivesszük és villával alaposan átkeverjük. Ezt eljátsszuk 3-4x, aztán formába öntjük a fagyit és hagyjuk megdermedni.

A legjobb akkor lesz, ha – amikor már megfagyott, és végre megennénk, egy kis olvasztott csokival is megküldjük.

Megjegyzés: Fagyigéppel biztos, hogy még jobb lesz. Nekem egyelőre nem sikerült helyet csinálnom a gépnek a hűtőben, ezért választottam ezt az átkeverős megoldást. I dont sell zsákbamacska, azért ez így még nem tökéletes. Ha nincs gép és mégis ezt a megoldást választjátok, akkor ajánlom, hogy 3-4 átkeverés után essetek is neki és kanalazzátok be, akkor még nem jeges annyira, de már fagyiszerű. Mert ízre amúgy frankó.

Ui.: Ne kérdezzétek, hogy került a képre Törpilla…

Előző cikkMegújult a Gerbeaud?
Következő cikkSült paprika pestóval és fetával

1 hozzászólás