Brassói aprópecsenye

0
Na és akkor a másik klasszik kaja mára. Ehhez is fel kellett nőnöm. Régen csak a borsószemeket pecáztam ki belőle, a többit nem ettem meg. Ha brassói volt, akkor az nem az én ebédem volt, hanem tesómé:) Cserébe ő meg nem evett túrógombócot soha. Könnyű lehetett velünk:) 
Hozzávalók:
50-60 dkg sovány sertéscomb
olaj
só, bors, pirospaprika
2 fej fokhagyma
1 kg krumpli
5-60 dkg zöldborsó
1. A húst csíkokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és a gerezdeket vékony szeletekre vágjuk. A krumplit megpucoljuk és hasábokra vágjuk, a zöldborsót megpucoljuk.
2. A krumplit bő olajban megsütjük, a zöldborsót forrásban lévő sós vízbe tesszük és puhára főzzük.
2. A húst egy nagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük közepes lángon, többször átkeverve. Lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fokhagymát. Összekeverjük, ráöntünk kb 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk addig, amíg elfő a víz. Közben többször megkeverjük. (Ha elfő a víz, de még nem elég puha a hús, hozzáadunk még egy kis vizet és tovább pároljuk).
3. Amikor már a víz nagy része elfőtt, 2-3 kk pirospaprikával megszórjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a puhára főtt zöldborsót és hozzákavarjuk a sült krumplit és még kb. 5 perc alatt összerottyantjuk. 
Előző cikkLeves marha velőscsontból + velős pirítós
Következő cikkÉtelfotós játék – 2. forduló

1 hozzászólás