Na és akkor a másik klasszik kaja mára. Ehhez is fel kellett nőnöm. Régen csak a borsószemeket pecáztam ki belőle, a többit nem ettem meg. Ha brassói volt, akkor az nem az én ebédem volt, hanem tesómé:) Cserébe ő meg nem evett túrógombócot soha. Könnyű lehetett velünk:)
Hozzávalók:
50-60 dkg sovány sertéscomb
olaj
só, bors, pirospaprika
2 fej fokhagyma
1 kg krumpli
5-60 dkg zöldborsó
1. A húst csíkokra vágjuk, a fokhagymát megpucoljuk és a gerezdeket vékony szeletekre vágjuk. A krumplit megpucoljuk és hasábokra vágjuk, a zöldborsót megpucoljuk.
2. A krumplit bő olajban megsütjük, a zöldborsót forrásban lévő sós vízbe tesszük és puhára főzzük.
2. A húst egy nagy serpenyőben kevés olajon fehéredésig sütjük közepes lángon, többször átkeverve. Lehúzzuk a tűzről, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fokhagymát. Összekeverjük, ráöntünk kb 1 dl vizet és fedő alatt pároljuk addig, amíg elfő a víz. Közben többször megkeverjük. (Ha elfő a víz, de még nem elég puha a hús, hozzáadunk még egy kis vizet és tovább pároljuk).
3. Amikor már a víz nagy része elfőtt, 2-3 kk pirospaprikával megszórjuk és elkeverjük. Hozzáadjuk a puhára főtt zöldborsót és hozzákavarjuk a sült krumplit és még kb. 5 perc alatt összerottyantjuk.
Beiratkozhatok hozzád menzára?! Szeretnék! …ontod itt a jobbnál jobb recepteket!:)
Nagyon szeretjük!:-)
Erre jártam, benéztem, éhes lettem, megyek haza. Nem cserélünk? Adok halasat, magyarosért cserébe. Végre valaki aki borsót tesz bele, gyermekkorom emlékeit idézi.Ide se jövök többet, itt mindig éhes leszek:Dszép napot
Nekem gyerekkorom egyik nagy kedvence volt, de mostanában alig eszek, (éttermek miatt elment a kedvem), de borsóval még sosem ettem!:)
Felénk borsó nélkül készül és kockára darabolt krumplival. De így is biztos finom.
Guszta, nem száraz, nem is tocsog 😉
Ebédre 🙂
csibe:) simán!! péter, köszi, bármikor cserélek veled örömmel. meg is beszéltük:)lányok, köszi!