Hagymás-kecskesajtos pogácsa

0

Medvehagyma helyett zöldhagymával. A tomboló macihagyma-őrületet ugyanis belül élem meg. Legbelül:) Ha csak nem vártok szerenádozó osztályt, akkor ezt a mennyiséget minimum felezzétek, mert nagyon sok pogi lesz belőle.

Hozzávalók kb. 60 db közepes méretű pogácsához:
1 tasak szárított élesztő
1 dl tej
1 kk cukor
55-60 dkg liszt
1 ek só
40 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
10 dkg kecskesajt
2 tojás

5-6 zöldhagyma

A tetejére:
10 dkg reszelt sajt
1 tojás

1. A langyos-cukros tejben megfuttatjuk az élesztőt. A hagymát apró karikákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
2. Egy tálban megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. Először csak 50-55 dkg lisztet, de ha a végén még túl ragadós, akkor hozzágyúrunk még 5 -10 dkg lisztet. Jól összegyúrjuk, majd lisztezett felületen kinyújtjuk, megszórjuk a hagyma felével, összehajtogatjuk és pihentetjük 20-25 percig.
3. Akkor újra kinyújtjuk, megszórjuk a maradék hagymával, összehajtogatjuk és megint pihentetjük kb 20 percig.
4. 200 fokra melegítjük a sütőt, előkészítünk 3 tepsit.
5. A tésztát kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle és a tepsire helyezzük őket. A tetejüket tojással kenjük meg és reszelt sajttal szórjuk meg (vagy nem). 15-20 percig sütjük. Figyelni kell, hogy meg ne égjen, de a sajt rápiruljon.

Előző cikkKakaós-narancsos digisüti
Következő cikkMákos krémes süti

1 hozzászólás