Narancsos-csokis keksz

0

Az egészen kiváló Makka-féle citromos keksz variációja naranccsal és csokival. Azt hiszem, elhasználtam a havi szókészletemet a londoni beszámolókkal, úgyhogy ha olvasni akartok, olvassátok azokat, ez meg itt egy puci recept duma nélkül.

Hozzávalók: kb 30 db kekszhez:
30 ml narancslé
110 g vaj
1 narancs reszelt héja
100 g cukor
⅓ tk vaníliakivonat
1 tojás
180 g liszt
0,5 tk sütőpor
csipetnyi só
25 g csokis gabonagolyó – vagy helyette apróra vágott étcsoki

1. A narancslevet egy kis edényben felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, belerakjuk a vaj felét és addig kevergetjük, míg sima krém lesz.
2. A vaj másik felét habosra verjük a cukorral, a narancshéjjal és a vaníliával, majd jöhet a tojás, a narancsos vaj és ezt így együtt jól elkeverjük. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport és a sót és simára keverjük. A legvégén hozzákeverjük a csokigolyókat is. Az egész mehet a hűtőbe, minimum 1 órára.
3. Ha letelt az idő, előkészítünk 2-3 tepsit, amibe sütőpapírt rakunk. A sütőt 180 fokra melegítjük, és elővesszük a hűtőből a masszát.
4. Golyókat formázunk belőle, a sütőpapíros tepsire helyezzük őket (egymástól távol) és tenyérrel, vagy egy pohár talpával ellapítjuk a golyókat.
5. 6-8 percig sütjük. Ezt az első tepsinél kell kitapasztalni. Figyelni kell kb 6 perc elteltével, hogy mikor kezd barnulni a széle. Na akkor kell abbahagyni a sütést.

Előző cikkParadicsomszósz
Következő cikkKakaós-narancsos digisüti

1 hozzászólás

  1. Vajon honnan lehetne szerezni ilyen mini-csokigolyókat? Mert félek, hogy az étcsokidarabkák megolvadnak sülés közben és nem lesz ilyen szép a keksz.Ezzel vajon le lehet venni a leendő anyóst a lábáról?:) Ha túl szofisztikáltat készítek, azt nem értékeli, ha túl egyszerűt, az snassz… Most legyek okos… De ez a keksz olyan arany középútnak tűnik:)