Kivis joghurttorta

0

Ezt is még a korábban emlegetett előkarácsonyi hétvégén készítettem (azért a gyenge kép..), villámtorta volt a javából. Egyébként kb akkor volt a legkarácsonyibb hangulatom idén, azóta úgy elkerült, hogy csak ma eszméltem rá, hogy 9 nap múlva jön a Jézuska.. Asszem ma felpörgetjük a Jingle Bellst és elkezdem a hangolódást, nehogy aztán lemaradjak róla… Abba simán belebetegednék, ha elmaradna a karácsony.

Közben egyébként lezajlott az angyalkajátékos gbt is, nomeg az első sütiparti is Pesten. Príma volt minden.

Egyébként meg ez egy vizuális élmény eredménye, Kicsi Vú képe égett bele a retinámba annyira a nyáron, hogy most kikívánkozott és beugrott a szükséges pillanatban. Annyi a változás, hogy én csokis kekszalapot csináltam, elvégre az a biztos, ha van egy sütiben csoki is. No meg annyi, hogy az eredeti receptben folpackba van csomagolva, én meg át sem gondoltam, csak követtem az utasítást, ami nálam nem bizonyult jó ötletnek.. ezért lett ilyen suta, omladozó szegényke. Szóval folpack felejtős nálam, a szilikon tortaformából anélkül is kijön simán a torta.

Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához
13 dkg darált háztartási keksz
6 dkg étcsoki
3 dkg vaj

8 dkg puha vaj
20 dkg mascarpone
15 dkg natúr joghurt
2 ek. kókuszreszelék
4-5 tk. méz
5 kivi

Az alaphoz megolvasztjuk kicsi lángon a vajat és a csokit, majd hozzákeverjük a darált kekszet és az így kapott masszát a sütőformába egyengetjük, nyomkodjuk. (ha szilikonos a forma, akkor csak simán bele, ha nem szilikonos, akkor sütőpapírral kibéleljük előtte). Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a joghurtos cuccot.

A kiviket meghámozzuk, kettőt felkarikázunk és félreteszünk, a többit kis kockákra vágjuk.
A joghurtot és a mascarponét a mézzel és a kókusszal elkeverjük, hozzákeverjük a kivikockákat és a hűtőből kivett csokis-kekszes alapra öntjük. A tetejére ráhelyezzük a kiviszeleteket, és zurück, mehet vissza az egész a hűtőbe, minimum egy órára.

Beletelik kb 15 percbe az egész.

Előző cikkGyömbéres-citromos brownie
Következő cikkVajas tésztában sült sertésszűz brokkolipürével

1 hozzászólás