Sütőtökös-fetás quiche

0

Nem tudom, ki, hogy van vele, és lehet, hogy már nem is először mondom, de a kipróbált receptek/megvásárolt szakácskönyvek és magazinok kvóciens nálam sajnos nagyon alacsony. Kinézem, akarom, megszerzem, hazaviszem, tudok róla, nem nyúlok hozzá, aztán mégis, de jön valami más, ott az internet, visszarakom, és így tovább. Szóval méltatlanul hanyagolva vannak. Pfu, még jó, hogy ezt nem emberekről írom….:) Pedig ha behelyettesítitek, úgy  is működik. Haha:)

Na mindegy, a fenti okból kifolyólag meghirdettem magamnak a Magazine Monday mozgalmat. Nagy vita nem volt, jól megbeszéltem magammal és a héten elkezdtem. Egyből egy kis csalással, ejnye. Hétfőn választottam ki a receptet, de nem hétfőn csináltam meg, mert aznap adódott más kaja. Na lényeg, a decemberi delicious magazinból származik az ötlet, csak ott rétestésztával készül és picit máshogy, de mindenesetre az érdem az övék. (quiche-szakosok: tudom, tudom, hogy az igazi quiche omlós tésztából van, de szerintem így is ér..:)

Hozzávalók:
375 g leveles tészta
40 dkg sütőtök
15 dkg bacon
20 dkg fetasajt
kevéske kakukkfű
3 tojás
2 dl tejszín
só, bors

1. A bacont egy nagy serpenyőben közepes lángon megpirítjuk. Ha kész, kiszedjük egy tányérra.
2. Amíg a bacon sül, meghámozzuk, majd kockákra vágjuk a sütőtököt.(Mondtam már, hogy ezt hogy utálom csinálni?:)
3. Ha a bacon kész és kiszedtük, akkor ugyanabba a serpenyőbe beledobáljuk a sütőtökök-kockákat és a bacon zsírjában jó néhány percig sütjük, néha megkavarva. Az a jó, ha megpuhul a végére.
4. Közben egy 24 cm átmérőjű sütőformát kivajazunk, beleterítjük a leveles tésztát.
5. Ha kész a tök, megszórjuk 1 kk kakukkfűvel, és kiszedjük egy tálba, hozzáadjuk a bacont és hozzámorzsoljuk a fetát.
6. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A leveles tésztára öntjük a sütőtökös-baconös-fetás keveréket.
7. A tojásokat egy csipet sóval enyhén felverjük, hozzákeverjük a tejszínt és ezt a sütőtökös cucc tetejére öntjük.
8. 20-25 percig sütjük.

Előző cikkSok-kicsi – nyereményjáték
Következő cikkGBT – Angyalka – helyszínpara

1 hozzászólás

  1. bár a sütőtököt továbbra sem szeretem,a képen az a mini tábla a krétával rajzolt tökkel ellágyította a szívem :)nagyon jópofa!pont álákárt Krisztinél láttam már ilyen krétás fotót (a csokis könyv ajánlójánál) és már az is megdobogtatta a szívem :))Szép fotó!

  2. Nagyon kreatív vagy! Nekem is be kellene vezetnem valamit, mert lassan nem férünk el a lakásban az újságoktól. Összevásárolok mindent, majd nem főzök belőle. Engem inspirál ez az akciód!Jó, hogy nem a férfiakról írtad, mert a férjednek biztos nem esett volna jól!

  3. A könyves-Internetes helyzettel teljesen egyetértek igaz nekem nincsenek is olyan gyöngyszemeim, amik ne tűrnék a porosodást. Ja amúgy meg irigyellek, hogy te még rá tudsz nézni a sütőtökre… Mi már megettünk 2 faragott mosolygósat, aztán meg hagyományos sütőtök pitéket (és még mindig van belőle – legutóbb már joghurtot raktam rá tejszínhab helyett :DD )