Csirkemellcsíkok sörtésztában – illatos-omlós csirke (?)

0

Na hát nem tudom, hogy az illatos-omlós mennyiben tér el ettől. Csináltam már olyat is, szerintem ugyanilyen volt az íze, úgyhogy én azt mondom, hogy nincs nagy különbség. Ez volt az a recept, ami le volt írva egy magazinban, 5 hozzávaló volt kb, de 1. nem olvastam el a leírást előre, 2. az összes hozzávalónál elnéztem a mennyiséget. Én nem tudom, mi volt velem, de amiből kettőt írt a recept, abból én egyet adtam hozzá, és fordítva… Mindegy. Így készült, ezt tudom mondani. Itt fogyott el a focaccia 1 decije után további 2 dl sör, és maradt kettő, amit mon dieu, kiöntöttünk. Merthogy nem iszunk sört. Ó, mi szentek, ha?:) na nem, tényleg, nem vetjük meg az alkoholt, sőt… de a sör egyáltalán nem csúszik…

Hozzávalók:
1 kg csirkemell
2 dl sör
1 dl víz
1 tojás sárgája
1 ág rozmaring
1 ek szárított kakukkfű
15 dkg liszt + egy kevés a „panírozáshoz”


olaj a sütéshez

1. A vizet a sört és egy tojás sárgáját jól elkeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fűszereket és annyi lisztet, amivel jó sűrű masszát kapunk. (nekem 15 dkg lisztet felvett ez a mennyiség).
2. Ha megvan, akkor egy mélytányérba átöntjük. Egy másik mélytányérba adagolunk egy kevéske lisztet.
3. A csirkét megmossuk, kicsit sózzuk, csíkokra vágjuk és jöhet a panírozás. Közben bő olajat hevítünk egy serpenyőben. A húscsíkokat megforgatjuk a lisztben, a sörös masszában és a bő olajban közepes lángon kisütjük.

Mi rizzsel és édes-savanyú szósszal ettük. Príma ebéd volt.

Előző cikkBloggerKonyha
Következő cikkLilahagymás pite

1 hozzászólás