Szülinapi torta – Epres piskótatorta

0

Kaptam egy egészen frankó süteményes könyvet, Mary Berry: Baking bible című darabját, amit kb nekem találtak ki. Tele van sütikkel és hát iszonyú jó, szóval elég jól jártam. Innen választottam a kettes számú szülinapi tortámat, ami osztatlan sikert aratott, kár, hogy csak estére lett kész, és már csak ilyen suta vakus képet tudtam lőni. Azért az íz az úr, az pedig tökéletes volt.

Hozzávalók:
3 tojás
100 g cukor
70 g liszt
5 g sütőpor
50 g durvára vágott dió

300 ml tejszín kemény habbá verve
450 g eper

Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 cm átmérőjű sütőformát.
2. A tojásokat és a cukrot egy tálba mérjük és elektromos habverővel jó sokáig verjük, szinte kemény habbá.
3. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük, majd a végén óvatosan belekeverjük a diót is. A formába öntjük a masszát és 40-45 percig sütjük/vagy amíg jól megemelkedik. Ha kész, hagyjuk a formában és sütőben pár percig, ott hagyjuk lehűlni.
4. Ha kihűlt teljesen, kivesszük a formából és vízszintesen három részre vágjuk. Minden emeletre rakunk jó sok epret, és rá krémet, majd a tetejét is eperrel díszítjük.

Tapasztalatok:
A recept klassz, minden működik. Ez tulajdonképpen egy piskóta, nekem a 40 perc rengeteg volt, 30 is bőven elég. Cserébe viszont nem bírtam három lapra vágni, csak kettőre sikerült, de így is teljesen jó volt. Annyit trükköztem, hogy a tejszínbe belereszeltem egy citrom héját. Hát nem rontotta el.

Az egyes számú szülinapi tortám is hamarosan érkezik.

Előző cikkCsirke ratatouille
Következő cikkZöldborsós-kéksajtos quiche

1 hozzászólás