Narancsos-fügés rakott tészta

0

A képen látható mérsékelten esztétikus tészta maradékpusztítás céljából készült, Csibe ötlete alapján. És innen üzenem a látogatottságorientáltaknak, hogy ha valamire, akkor a fodros tészta témára érdemes ráfeküdni. Egészen megdöbbentően kevés érdemi receptet találtam, úgyhogy erre rá lehet feküdni, ha valakit ez izgat:)

Hozzávalók:
25 dkg fodros tészta
20 dkg szárított füge
450 g tejföl
2 tojás
4 ek cukor
2 cs. vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 dl narancslé
4 dl tej

Egy nagyobb jénaiba beleborítjuk a tésztát és nagyjából elegyengetjük. A szárított fügét felnegyedeljük és a tésztára szórjuk. Az összes többi hozzávalót egy nagy tálban összekeverjük és a fügés tésztára öntjük. 170 fokon sütjük 30 percig, aztán felvesszük 200 fokra és így további 20 percig (vagy addig, amíg már kicsit kezd pirulni a teteje.

Az ötlet Csibétől származik.

Előző cikkMozzarella in carozza (vagyis Mici)
Következő cikkPizzás csiga

1 hozzászólás

  1. először én is sósnak képzeltem :)lehet, csinálok is egy sós változatot :Péés nem tartom magam látogatottságorientáltnak, de azért elkezdett birizgálni ez a fodros tészta téma is…egyáltalán, a tésztafajták kül. felhasználhatósága és textúrája elég izgalmas téma sztemh. melyik típus miért pont arra a fajta ételre lett bejáratva, h. melyik hogyan – hol terjedt el, szószfelvevési képességek stb 🙂