Túrótorta

0

Tovább tetszelegve a konyhaszag törökgáborának szerepében, felmerül bennem a kérdés, hogy vajon a jó illatok miért nem tapadnak meg rajtunk? Miért nem leszek narancsossüti illatú, ha éppen narancsos sütit sütök? Vagy fahéjillatú, vagy étcsoki, vagy akármi? Bezzeg a hagyma mindig ránk ragad…:)

Hozzávalók 23 cm átmérőjű tortaformához:
25 dkg darált keksz (nálam most háztartási, de leginkább a hobbits-keksszel működik)
12,5 dkg olvasztott vaj

30 dkg túró
20 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
14 dkg porcukor
1,5 ek liszt
2 kk vaníliakivonat (aroma)
1 citrom reszelt héja
3 db tojás

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A darált kekszet és az olvasztott vajat összekeverjük, ezt a morzsát egy 23 cm átmérőjű tortaforma aljára nyomkodjuk és 10 percig sütjük.
2. Közben elkészítjük a túrós masszát: Minden hozzávalót egy tálba mérünk, robotgéppel pár perc alatt homogénné keverjük.
3. Ha lejárt a 10 perc elősütés, akkor ezt a túrós masszát az alapra öntjük és visszatoljuk a sütőbe kb 45 percre. A végefelé már figyelünk, mert a szélein kezd megpirulni a túrós cucc. Tűpróbával teszteljük, ha nagyon pirulna, de még ragad a tűre a massza, lefedjük egy alufóliadarabbal és úgy sütjük még pár percig.

Ha teljesen kihűlt – és összeesett kissé, akkor szeleteljük, és málnapürével tálaljuk (fagyasztott málnát pár perc alatt a tűzhelyen összerottyantjuk).

Előző cikkHathis csirke és a kajaszag problematikája
Következő cikkJacket potato jacket nélkül

1 hozzászólás