Tökmagpesto

0

A facebookon már szót ejtettem róla, de itt is jár a beszámoló. A hétvége lezajlott igen jól, pöti programváltozással, de sikeresen. L vacsorájáról majd egy külön eposzban emlékeznék meg, most csak annyit, hogy brunch volt is meg nem is, a hangulati elemek miatti aggodalmam miatt végül kétnapos evés-ivás volt, a brunchra tervezett étkek egy részével, de a VVV versenyben majd én is egy vacsorával indulok. Laci három fogást készített, azokon kívül 12 másik étel volt, egyszerűbbek és bonyolultabbak. Volt tökéletes kenyér, körözött, tökmagpesto, diós kéksajtkrém, túrós tejföllel töltött krumpli hagymával és bacondarabokkal, citromos máktorta, csodabrownie, kecskesajttal töltött körte baconbe bugyolálva, adhoc csirkés saláta, mini pavlova és zöld macaron lemon és orange curddel, puncsgolyó. Gyakorlatilag semmi nem maradt, de az a gyanúm, hogy ha még ötféle lett volna, akkor is minden elfogyott volna..


Nem minden lett megörökítve, de pár dolog igen. Pl ez a tökmagpestoszerűség, ami egy régi príma konyhában szerepelt tökmagpástétom néven…



Hozzávalók:
1 csésze pirított tökmag
1/3 csésze reszelt parmezán
1-1,5 kk reszelt citromhéj
2-3 kk citromlé
1 csésze tökmagolaj


1. Ha nincs pirított tökmagunk, akkor megpirítjuk. 
2. Mindent egy műanyagtálba mérünk és pépesítjük turmixgéppel, de nem teljesen, hogy maradjanak benne roppanós tökmagdarabok. 


Pirított baguette szeletekre a legjobb kenni. Nagyon klassz benne a citromos íz.

Előző cikkZöld macaron
Következő cikkKörözött

1 hozzászólás