Erről a sütiről mindig a macaron fog eszembe jutni, akkor csináltam óriási nagy sprintben. Ahhoz képest, milyen körülmények között született, nagyon jó lett. Meg amúgy is.:)
Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
22,5 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
3 ek kakaópor
2,5 dl tej
30 dkg liszt
1 tk sütőpor
A tetejére:
4 ek főzött kávé
2 ek kakaópor
2 ek olvasztott vaj
10-15 dkg porcukor
kókuszreszelék
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy sütőformát/tepsit kibélelünk sütőpapírral. A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal és a tojásokkal, majd hozzákeverjük a tejet is. Egy másik tálban elvegyítjük a lisztet, a kakaóport és a sütőport és ezt is a tojásos-cukros masszához adjuk. Simára keverjük, a tepsibe simítjuk és 15-20 percig sütjük. A tetejére szánt kávét elkeverjük a kakaóporral és a porcukorral, hozzáadjuk az olvasztott vajat és az egészet simára keverjük. A langyos süteményre kenjük a mázat, kicsit száradni hagyjuk, majd megszórjuk kókuszreszelékkel.
Nyammi…és miután itt ülök kiéhezve, kérlek nézz majd be hozzám.
Hasonlót én is szoktam, nagyon szeretjük!Guszta süti, guszta kép 🙂
Nyammmm…(most megnyaltam a számat és nyeltem egy nagyot)nyammm!!!! :))
Ja és ide írom, bár nem ide tartozik, hogy nagyon guszta volt a tornyocskád is :))))
Lori – itt is nagyon köszönöm.Csibe, Ildi – köszi szépen! Örülök, hogy tetszik!